casino siteleri

SBTÜ´de oryantasyon bitti, eğitim başladı

Eğitim Haber Girişi : 03 Ekim 2023 12:27
SBTÜ´de oryantasyon bitti, eğitim başladı
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine (SBTÜ) yeni kayıt yaptıran lisans öğrencilerinin üniversitelerini ve şehri tanımaları, birbirleriyle v
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine (SBTÜ) yeni kayıt yaptıran lisans öğrencilerinin üniversitelerini ve şehri tanımaları, birbirleriyle ve üniversite personeliyle tanışıp kısa sürede kaynaşmaları maksadıyla yapılan 5 günlük oryantasyon programı tamamlandı. Öğrenciler oryantasyon programı sonrasında teknolojik donanımlı modern kampüslerinde 2023-2024 yılı Güz Dönemi eğitimine başladı.
SBTÜ´ye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, derslerin başlamasından 1 hafta önce Üniversiteye davet edildi. 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında çeşitli etkinliklere yer verilen sıra dışı Oryantasyon Programının ilk 3 günü Sivas´ta, sonraki 2 günü ise Ankara, Adana ve Konya illerinde sektöre yönelik teknik gezilerle tamamlandı.
25 Eylül 2023 Pazartesi günü Tanışma Kokteyli ile başlayan programın ilk günü, öğrencilerin Üniversiteyi yakından tanımalarına yönelik bilgilendirme sunumları ve kampüs gezisiyle devam etti. Bu çerçevede idari ve akademik birimler, eğitim-öğretim ortamları, sosyal alanlar ve Üniversite personeli öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca SBTÜ bünyesinde yer alan ancak kampüs dışında bulunan SBTÜ İleri Alaşımlar Üretim Merkezi, SBTÜ Hızlı Katılaştırma Laboratuvarı ve SBTÜ Tarımsal Ar-Ge Merkezi de ziyaret edilerek buralarda yapılan bilimsel araştırma ve üretim çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi.
Oryantasyon Programının ikinci ve üçüncü gününde ise öğrenciler Sultan Şehir Sivas´ı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen şehir tanıtım gezilerinde; Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Kale Cami, Atatürk ve Kongre Müzesi, Sivas Şehir Müzesi, Sivas Sanayi Mektebi Müzesi, Sivas Zanaatkarlar Çarşısı ve Müzesi, Gök Medrese, Paşabahçe Mesire Alanı, Hamidiye Millet Bahçesi ve Sivas Savaş Atları Müzesi gibi birçok sosyal, kültürel ve tarihi alan öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 Eylül Spor Vadisindeki spor tesislerini gezen öğrenciler, Sivasspor Stadyumu, Olimpik Yüzme Havuzu, Ahmet Ayık Sporcu Eğitim Merkezi, 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu ve Mecnun Otyakmaz Spor Salonunu yakından görme fırsatı buldu. Kampüste düzenlenen mangal partisi ve konser programına katılan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Sektöre yönelik il dışı teknik geziler düzenlendi

Oryantasyon Programının 3. ve 4. gününde ise il dışında sektöre yönelik teknik geziler gerçekleştirildi. Öğrenciler, 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde havacılık ve savunma sanayi ile tarım bilimleri alanında faaliyet gösteren önemli kuruluşlarla buluşturuldu.
SBTÜ öğrenci toplulukları koordinesiyle düzenlenen ve 2 gün süren teknik gezilerde; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Uçak Mühendisliği bölümlerindeki öğrenciler Ankara´da TUSAŞ, ASELSAN ve HAVELSAN´ı Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul ile birlikte ziyaret ederek yürütülen çalışmaları ve kariyer imkânlarını yerinde inceledi. SBTÜ Bitki Koruma Bölümü öğrencileri ise Adana´da; Özel bir tohumculuk firmasını, Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü, Konya´da; B. Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünü ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar ve kariyer imkânları konusunda bilgilendirildi.
Beş gün süren yoğun bir oryantasyon programının ardından 2 Ekim 2023 Pazartesi günü ders başı yapan SBTÜ öğrencileri, teknolojik donanımlı modern kampüslerinde eğitime başladı.

"Öğrencilere yönelik etkinlikleri çok önemsiyoruz"

25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında il içi ve il dışında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen SBTÜ Öğrenci Oryantasyon Programında hemen her etkinliğe bizzat katılan ve her ortamda öğrencilerle yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, "2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizdeki tüm kontenjanlar yüksek puanlı, başarılı öğrencilerle yüzde 100 doldu. İki yıldır elde ettiğimiz sonuçlar gösteriyor ki; SBTÜ ilgi gören, tercih edilen bir üniversite. Öğrenci odaklı, yeni nesil bir üniversite olma yaklaşımımız çerçevesinde öğrencilerimize yönelik etkinlikleri çok önemsiyoruz. 2023 yılında SBTÜ´ye kaydolan öğrencilerimizin üniversitemizi ve şehrimizi tanımaları, birbirleriyle ve üniversite personeliyle tanışıp kısa sürede kaynaşmaları, okuyacakları bölümler ve gelecekteki meslekleriyle ilgili sektör hakkında bilgi sahibi olarak kariyer imkanları konusunda bilgilenmelerinin sağlanması amacıyla uyguladığımız ve örneğine pek rastlanılmayacak 5 günlük oryantasyon programının, öğrencilerimizin üniversite eğitimine hazır bulunuşluğu ve motivasyonları bakımında çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu faydayı geçen yıl uyguladığımız oryantasyon programında da gördük, yaşadık. Program çerçevesinde; öğrencilerimizin seçmiş oldukları mühendislik dallarıyla ilgili sektörü yakından tanımaları, örnek uygulamaları yerinde görmeleri ve daha yolun başındayken mezuniyet sonrası istihdam alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olmaları bakımından Ülkemizin en önemli havacılık, savunma sanayi ve tarım bilimleri kuruluşlarına teknik geziler yapmalarını sağladık. Öğrencilerimizin ufkunu açmak ve motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu teknik geziler tüm öğrencilerimiz üzerinde önemli bir pozitif etki oluşturdu. Oryantasyon programı sonrasında 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle öğrencilerimiz teknolojik donanımlı kampüsümüzde eğitime başladı. Bundan sonraki süreçte de havacılık ve savunma sanayi ile tarım bilimleri alanında faaliyet gösteren kuruluşlarla bağımızı daha da güçlendirecek, öğrencilerimizi iş arayan değil, iş çevrelerince aranan hatta iş veren mühendisler olarak yetiştireceğiz. Tüm öğrencilerimize SBTÜ´de başlayan yükseköğrenim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.