casino siteleri

SBTÜ devlet üniversiteleri arasında 1. sırada yer aldı

Eğitim Haber Girişi : 22 Aralık 2023 15:00
SBTÜ devlet üniversiteleri arasında 1. sırada yer aldı
SBTÜ, öğretim elemanı başına düşen yayımlanmış yayın sayısı en yüksek devlet üniversitesi olarak 1. sırada yer aldı.Yükseköğre
SBTÜ, öğretim elemanı başına düşen yayımlanmış yayın sayısı en yüksek devlet üniversitesi olarak 1. sırada yer aldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından her yıl Türkiye´deki 208 üniversite arasında "Eğitim ve Öğretim", "Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın", "Uluslararasılaşma", "Sürdürülebilirlik" ile "Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk" kategorilerinde Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) İzleme Kriteri Modülü üzerinden 74 farklı gösterge esas alınarak hazırlanan "2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu" YÖK´ün internet sitesi üzerinden yayınlandı. Birçok özel ve devlet üniversitesinin değerlendirildiği raporda endeksli dergi ve kitaplarda (SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI, ESCI dâhil) yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısına göre Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) devlet üniversiteleri içerisinde 1´inci sırada yer aldı.

"Birinci olmanın gururunu yaşıyoruz"

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin (SBTÜ) bu başarısından ötürü memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, "Az sayıda öğrenci, nitelikli eğitim anlayışıyla yola çıkmış bir üniversite olarak, geleceğimizin mühendislerini yetiştirecek akademik kadromuzu kurarken öğretim elemanlarımızın alanlarında yapmış oldukları teorik ve pratik çalışmaları, makaleleri, bilimsel araştırmalarının ülkemizin tarım ve savunma sanayine faydalarını çokça irdeledik ve bu doğrultuda çağın gereklerini yakalamış kadromuzla yolumuza devam ediyoruz. Bu kapsamda YÖK tarafından hazırlanan 2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu verilerinde öğretim elemanı başına düşen yayımlanmış yayın sayısı en yüksek devlet üniversiteleri arasında 1´inci olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan tüm akademik ve idari personelimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim" dedi.