casino siteleri

Şehit ailesinin köprü isteği

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 18 Temmuz 2023 10:23
Şehit ailesinin köprü isteği
Kahramanmaraş´ta şehit Ahmet Saygılı´nın ailesi, mezarlığa ulaşımları için sulama kanalının olduğu yere bir köprü yapılmasını ist
Kahramanmaraş´ta şehit Ahmet Saygılı´nın ailesi, mezarlığa ulaşımları için sulama kanalının olduğu yere bir köprü yapılmasını istedi.
Suriye İdlip´te 27 Şubat 2020´de rejim askerleri tarafından gözlem noktası ve konvoya yapılan yoğun hava saldırısında 32 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Ahmet Saygılı´nın naaşı memleketi Kahramanmaraş´ın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi´nde toprağa verildi. Şehidin babası Hüseyin ve annesi Ayşe Saygılı çifti, ilk günkü gibi acılarını yaşarken, her fırsatta da oğlunun kabrini ziyaret ediyor. Saygılı çifti, karşı mahalledeki oğlunun mezarlığına gidebilmek için aradan geçen sulama kanalı nedeniyle uzun bir yolu kat etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden Saygılı çifti, yetkililerden mezarlığa geçmek için köprü yapılmasını istedi.
Şehit babası Hüseyin Saygılı, "Ben şehit Ahmet Saygılı´nın babasıyım. Oğlumun mezarlığına gitmemiz gerekiyor. Eşim biraz rahatsız ve eşimin rahatsızlığından dolayı köprü yapılacağına dair söz verilmişti. O köprünün yapılmasını istiyoruz, yapılırsa çok memnun oluruz. Ben evde olduğum zaman hanımla beraber gidiyoruz. Bazen hanım tek olduğunda gitmek istiyor ama malum köprü olmadığı için ve oradan geçiş olmadığı için gidemiyor. Oğlum İdlip´te şehit oldu 2020, 27 Şubat tarihinde. Bizler oğlumuzun mezarına gitmek istiyoruz ama mezarına gitmek uzun sürüyor. Oğlumuzun mezarına giden yola köprü yapılırsa, biz her gün oğlumuzun mezarına gidip ziyaret etmek istiyoruz. Eğer bu köprü yapılırsa mahalle için de çok iyi olacak. Birkaç yere başvuru yapmıştık. Olur neticesiyle geldiler gittiler, hiçbir netice alamadık. Yapılması için bu konuda yetkililerden rica ediyorum" ifadesini kullandı.