casino siteleri

Şehitlere saygı uçuşu

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 12 Şubat 2024 10:53
Şehitlere saygı uçuşu
Kahramanmaraş ve Gaziantepli paraşütçüler, şehitlere saygı uçuşu gerçekleştirdi.Türk Hava Sporları Federasyonu Kahramanmaraş ve Gaziantep İl Temsilcilik
Kahramanmaraş ve Gaziantepli paraşütçüler, şehitlere saygı uçuşu gerçekleştirdi.
Türk Hava Sporları Federasyonu Kahramanmaraş ve Gaziantep İl Temsilciliklerine bağlı paraşütçüler, Pazarcıkın Büyük Nacar Köyünde 1650 rakımlı Kürdelen Tepesinde bir araya gelerek şehitler, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve Maraşta 1920 yılında Milli Mücadelenin fitilini ateşleyen kahramanların anısına saygı atlayışı gerçekleştirdi.
6 Şubat depremlerinde büyük hasar ve can kayıpları verilen Pazarcıkın Büyük Nacar köyüne gelen paraşütçüler, bu kez anlamlı bir etkinlikte bir araya gelerek gökyüzünde süzüldü. Kürdelen Tepesinde teker teker atlayan paraşütçüler gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
Gökyüzünde süzülen paraşütçüler, serbest paraşütle atlayış dalında yeteneklerini sergilerken, kendilerini merak ve heyecanla takip eden köy halkına da keyifli anlar yaşattı. Pazarcık semalarında süzülen paraşütçüler, planlandığı gibi boş araziye başarıyla iniş gerçekleştirdi.
Vatan topraklarını daha kıymetli hale getirmek için düzenledik
Etkinliği organize eden Talih Yarboynu, Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların emanet ettiği vatan topraklarını daha kıymetli hale getirmek için böyle bir etkinliği düzenledik. Biraz hava şartlarımız uymadı ama Büyük Nacardan Pazarcık ilçemiz şehitlik mezarlığına kadar uçmaktı hedef. Bugünün anlamı da Kahramanmaraşta Milli Mücadelenin fitilini ilk ateşleyen 104ncü yıldönümü münasebeti nedeniyle burada bize katkı sağlayan vatandaşlara da teşekkür ederim dedi.
Güzel bir uçuş gerçekleştirdik
Türk Hava Sporları Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Yılmaz Cansarı, Gaziantepten ve Kahramanmaraştan pilot arkadaşlarla bugünün öneminde deprem şehitleri, Kahramanmaraşın düşman işgalinin kurtuluşu anısına güzel bir uçuş gerçekleştirdik diye konuştu.
Şehitlerimizi yad ettik
Atlayışlarda şehitleri andıklarını ifade eden Aydın Yusufoğlu, Büyük Nacar köyünde deprem şehitleri anısına uçuş gerçekleştirdik. Bu uçuşumuzda şehitlerimiz anısına, hem Filistinde şehitler hem de deprem şehitleri adına onları yad etmek açısından ve köy halkına moral ve motivasyon olması sebebiyle uçuşlar gerçekleştirdik. Amacımız bugün farkındalık oluşturmak, çocuklara ve gençlere moral motivasyon vermek, seslerini duyurabilmekti amacımız. Umarım onları gerçekleştirdik ifadelerini kullandı.