casino siteleri

SENDİKALARDAN ORTAK TEPKİ: YALOVA VALİSİ GÖREVDEN ALINSIN

Gündem Haber Girişi : 06 Nisan 2015 11:17
SENDİKALARDAN ORTAK TEPKİ: YALOVA VALİSİ GÖREVDEN ALINSIN

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun görevden alınması gerektiğini söyledi. 

Deprem konutları

 

Kırşehir Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, öğretmenlerin nasıl giyineceğine valinin karar veremeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

 

“Bize hakkımızı öğretmeye çalışan Vali, Ankara eski Valisi Nevzat Tandoğan’a özenmiş, Türkiye’ye ‘Komünizm gelecekse onu biz getireceğiz’ deme cüretini gösterenler gibi bir tavır ve tutum içine girmiştir. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Türkiye, uzun yıllardır, eğitim çalışanları olarak başlattığımız kamusal alan yalanının bitirilmesi sürecinde ortaya koyduğumuz iradeyi konuşuyor. Bu konuda sendika olarak Türkiye’de 82 model Kenan Evren yönetmeliğinin antidemokratik hükümler içermesi nedeniyle, bunun ortadan kaldırılmasına ilişkin kararlılığımızı ifade ettik. Kamusal alan yalanına kaynak oluşturan, kadınları kategorize eden, iki arkadaşı birbirine düşman haline getiren kamusal alan yalanı ve kamuda çalışmak için başı açık olmayı dayatan uygulamaya ilişkin ortaya koyduğumuz sivil örgütlülük önce sivil itaatsizlik, peşinden 12 milyon 300 bin imza ve 7 ay süren sivil itaatsizlik sonucu Türkiye’de tarihi yasağın ortadan kalkmasına vesile olmuştur. Aynı talep çerçevesinde erkek memurlarla ilgili ironik ve çağ dışı yönetmeliğin ortadan kaldırılması için ortaya koyduğumuz irade devam etmektedir.

Eğitim-Sen de konu ile açıklamada bulunarak 6 nisan Pazartesi günü ilk saat derslere girilmemesi yönünde üyelerine istekte bulundu.

YouTube Haber arası

Türk-Eğitim-Sen'in açıklaması ise şu şekilde: İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz: Kendini yasaların ve yargının üzerinde gören bu vali derhal görevden alınmalı ve hakkında idari soruşturma açılmalıdır. Vicdanlarda zaten mahkum edilmiş olan Vali Selim Cebiroğlu, idari ve yargısal olarak da hak ettiği cezayı almalıdır. Alsın ki, bundan sonra, kendisine mevzuatın verdiği yetki dahilinde yönetme görevini ifa etmekle yükümlü olanlar bundan ibret alsınlar.