casino siteleri

Sıcaktan bunalan vatandaşlar mesire alanlarına akın etti

ÇEVRE Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 11:09
Sıcaktan bunalan vatandaşlar mesire alanlarına akın etti
Sivas´ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar beton binalardan kaçıp mesire alanlarına akın e
Sivas´ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar beton binalardan kaçıp mesire alanlarına akın etti.
Sivas´ta sıcak havalardan bunalan vatandaşlar Paşabahçe mesire alanına akın etti. Vatandaşların mesire alanına akın etmesiyle mesire alanında kamelyalar doldu taştı. Kamelyalarda yer bulmak isteyen vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla mesire alanına gelirken öğle saatlerini tercih eden vatandaşlar ise kendilerine yer bulamadı. Araç yoğunluğu da yaşanan mesire alanında vatandaşlar park etmek için dakikalarca yer aradı.

"Aracımızı park edecek yer bulamadık"
Mesire alanında hava sıcaklığının daha düşük olduğunu belirten Kürşat İşdemir, "Hava ısındı, arkadaşımla beraber serin bir yerde piknik yapmak istedik. Paşabahçe mesire alanına geldik, aracımızı park edecek yer bulamadık. Yerde bulamadık, şuan yol ortasında mangal yakıyoruz. Burada hava iyi durumda serin, buraya gelen insanlarda çok fazla durumda. Burası güzel yer insanların gelmesini tavsiye ediyoruz, Sivas Belediyesi buraları çok güzel ve düzenli yaptı" şeklinde konuştu.

"Burası çok serin, sürekli rüzgar esiyor"
Furkan Demir, "Sıcak havalarda insanlar böyle piknik ve gezmek için yerler arıyorlar. Burası çok serin, sürekli rüzgar esiyor. Buraya gelenlerin üzerine bir mont gibi bir şey alması gerekiyor. Havalar çok ısındı, hava sıcaklığı 38 dereceyi gördüğünde evde durulmaz oluyor" dedi.
Şehir merkezinin bunaltıcı olduğunu ifade eden Ahmet Turan Topgöz, "Mevsim normallerinden daha fazla sıcaklık oluyor, bazen oluyor ki sıcaklık çok yükseliyor. Sıcak havalardan dolayı evlere giriyoruz ama bazen de böylesi mesire alanlarına gelmemiz gerekiyor. Buraya havanın sıcak olması umuduyla geldik ama burası bizi serin karşıladı, hazırlıksız da yakalandık diyebilirim. Burası konum olarak şehir merkezinden farklı durumda, çevresinin açık olması, rahat olması insanları buraya çekiyor. Maalesef şehirde bu ortam yok bulamıyoruz. Sabah namazını kıldıktan sonra buraya geldik. Biz erken geldik, geç gelen vatandaşlar yer bulamadı" şeklinde konuştu.