casino siteleri

Şiddetli rüzgar ağaçları kökünden söktü, çatıları uçurdu

Asayiş Haber Girişi : 20 Kasım 2023 11:37
Şiddetli rüzgar ağaçları kökünden söktü, çatıları uçurdu
Kahramanmaraş´ta etkili olan fırtına ağaçları kökünden söktü, tarihi bir konağın da çatısını uçurdu.Yurt genelinde etkili olan r
Kahramanmaraş´ta etkili olan fırtına ağaçları kökünden söktü, tarihi bir konağın da çatısını uçurdu.
Yurt genelinde etkili olan rüzgar ve fırtına, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş´ta da etkili oldu. Gece geç saatlerde etkisini artıran şiddetli rüzgar nedeniyle Onikişubat ilçesi Mağralı Mahallesi´ndeki bir çınar ağacı devrildi. Devrilen ağaç, etrafında bulunan bazı otomobillerde hasara neden oldu. Bölgeye sevk edilen ekipler devrilen ağaçları parçalara ayırarak kaldırdı.
Bölgede bulunan Eshabil Onka, "Çay ocağında oturuyordum ağaç şiddetli rüzgarın etkisiyle araçların üzerine devrildi. Bu ağaç 3 - 4 yıldır çürüktü zaten" ifadesini kullandı.
Dulkadiroğlu ilçesi Ekmekçi Mahallesi´nde ise ağır hasarlı bir ikametin çatısı şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtu. Uçan çatı park halindeki araç ve otomobillerde hasara neden oldu.
Kahramanmaraş Valiliği ise bölgede etkili olacak rüzgar ve fırtınalara karşı yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yüksek kesimleri başta olmak üzere Kahramanmaraş çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer 70 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.