casino siteleri

Âşık Veysel´in günlerce yürüdüğü yol, YHT ile 2 saate düştü

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 10 Temmuz 2023 10:52
Âşık Veysel´in günlerce yürüdüğü yol, YHT ile 2 saate düştü
Sivas-Ankara arası yol, Yüksek Hızlı Tren ile birlikte 2 saat 30 dakikaya düştü.Yazdığı ve seslendirdiği türküler ile ünü dünyaya y
Sivas-Ankara arası yol, Yüksek Hızlı Tren ile birlikte 2 saat 30 dakikaya düştü.
Yazdığı ve seslendirdiği türküler ile ünü dünyaya yayılan Âşık Veysel, Mustafa Kemal Atatürk´ün görüşme isteği üzerine Sivas´tan Ankara´ya günlerce yürüdüğü yol, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile 2 saat 30 dakikaya düştü.
Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaşım projelerinden birisi olan Yüksek Hızlı Tren´i değerlendiren Aşık Veysel´in fotoğrafçısı ve yakın dostlarından Sivaslı gazeteci Yücel Yönal, günlerce yürünerek aşılan yolun hikayesini anlatarak Ankara´yı yakın eden Yüksek Hızlı Tireni değerlendirdi.
"Atatürk, Aşık Veysel´i radyoda dinleyince görmek istiyor"
Ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu´nun Atatürk ile görüşmeyi çok istediğini belirten Yücel Yönal, "Bana şöyle anlatırdı; İstanbul Sirkeci´de ilk Radyoevi´ne çıkınca oradakiler dünya seni dinleyecek demiş. O gün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün izin günüymüş. İzin gününde Âşık Veysel´i dinliyor. Yaverine de bu Âşık´ı bulup köşke getirin diyor. Âşık Veysel Radyoevi´nden çıktıktan sonra otelde bir gece yatıyor, bir türlü bulunmuyor. Âşık Veysel Sivas´a döndükten 10 gün sonra kulağına gidiyor. Beni Atatürk aramış deyip oğlu Ahmet ve yakınları ile birlikte Ankara´ya ulaşıyor. Arabaya binme imkânları olmadığı için yollarda yata kalka günlerce gittiğini biliyorum" diye konuştu.
"Âşık hayatta olsa 2 saate düştüğüne inanamazdı"
Yüksek Hızlı Tren´in Sivas için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Yönal, "Eskiden günlerce yürünüyordu. Otobüs ile 8 saatte gidiliyordu. Yüksek Hızlı Tren ile 2 saate düştü. YHT, Sivas için bir gelir. Benim en yakınlarım dahi defalarca gidip geldiler, mutluluklarını paylaşamıyorlar. Bu tren turistte çekiyor. Çalışmaların meyvelerini görüyoruz. Bunu inkâr etmemek lazım. Âşık Veysel´in günlerce Ankara´ya yaya gittiği yolu şimdi 2 buçuk saatte gidiyoruz. Belki Âşık Veysel hayatta olsa onun dahi inanamayacağını tahmin ediyorum. 2 buçuk saatte buraya gelenler 1 saatte Sivrialan´a gidebilirler. Bu çok güzel bir çalışma" dedi.