casino siteleri

Sınıf Atlattıracaklar

Belki de son haftaların en çok eleştirilen takımı olan Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor ile oynaması bizim için bir avantajdı. Takım oyununu sahaya Erol Bulut’un gelişiyle çok iyi yansıtan Evkur Y.Malatyaspor, Cimbom karşısında yine kompakt bir oyun sergiledi. Aytaç ve Murat Yıldırım’ın cezası tamamlanınca sahada olması, takıma müthiş bir katkı sağladı. Orta saha ve defans arasındaki uyum, alkışlanacak düzeydeydi. Zaten Galatasaray’ın ilk şutunun 30.dakikada gelmesi de bunu ispatlıyor. 3-5-2 sistemini uygulayan Tudor, adeta Yeni Malatyaspor’un ekmeğine bal sürmüş oldu. Ard arda gelen gollerle biranda bozguna uğrayan Galatasaray, devreye morali bozuk girdi. Tabi aklımıza geçen hafta Akhisarspor maçında geri dönüş yapan Galatasaray geldi. Acaba yine olur mu diye düşündük ama Erol Bulut’un kompakt oyun sistemi buna müsade etmedi.

Sadık’ın göz dolduran performansı Azubuıke’nin kısa boyuna rağmen ortaya koyduğu futbol, gerçekten inanılmazdı. Bu iki oyuncudan ilerleyen zamanda çok ciddi paralar kazanılacağından şüphem yok. Böyle oyunculardan gelecek paralar, kulübe sınıf atlattıracaktır. Genel olarak takım iyi futbol oynadı. Yalnız Turgut Doğan Şahin’i bu sınıfa koymuyorum.

Oynadığı tutuk futbol ve yaptığı pas hataları izleyenlerden tepki aldı. Oyundan çıkarken verdiği tepki de cezasız kalmamalı. Kızarak yedek kulübesine gitmek, su şişesini fırlatmak ve üstüne izinsiz soyunma odasına gitmek, takımına ve taraftarlara yapılmış bir saygısızlık olarak yorumluyorum. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Oynadığın oyunu beğenmediğin için bile o tepkiyi versen, yanlış. Galatasaray maçında alınan tarihi galibiyet bu kadar önem arz ederken Turgut’un hal ve hareketlerini görmek hiç hoş olmadı. Sezon başından beri dile getirdiğim puan hedefine çok yakınız. 37-38 puanın üstü olan takımlar istatisklere göre ligde kalıyor. Kayserispor maçında alınacak puan veya puanlar Yeni Malatyaspor’un ilk hedefini yakalayacaktır. Bu kısıtlı kadroya rağmen Erol hocanın yaptıkları, şapkadan tavşan çıkartmak gibi bir şey olsa gerek. Bence bu yönetimin yaptığı en doğru adım. Devre arasında transfer işini Bulut’a bıraktıkları takdirde bunun meyvesini kesinlikle alacaklardır. Yok transferi ben yaparım derseniz, yine aynı senaryoları izleyeceğimizden eminim. Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında 7 puan alan Yeni Malatyaspor’un küme düşeceğini tahmin etmiyorum.

Tek başlı olmayacaksın, çok başlılığa da müsaade etmeyeceksin. Düzeni profesyonelce kurduğunuz zaman sistem de tıkır tıkır çalışacaktır. İnşallah Yeni Malatyaspor yönetimi, bunu yapılması gerekenler kısmında en başta yaparsa ligde kalıcı pozisyonda olabiliriz. Ayrıca taraftarların maç öncesinde ve içerisinde gösterdiği destekte mükemmeldi. Hele birde yaptıkları kareografi, gerçekten takdire şayandı. Tribünleri dolduran taraftarların diğer maçlara da ilgi göstermesi, takıma büyük motive katacaktır.