casino siteleri

Sivas İl Özel İdaresinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi

Eğitim Haber Girişi : 06 Aralık 2023 13:24
Sivas İl Özel İdaresinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi
Sivas İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Yerleşkesinde, "İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmeliği" çerçevesinde yangın tatbikatı
Sivas İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Yerleşkesinde, "İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmeliği" çerçevesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
Birim Müdürleri ve personelin hazır bulunduğu tatbikat öncesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı tarafından yangın tatbikat eğitimi verildi. Eğitime katılan personellere; çıkan yangını söndürme teknikleri ve alınacak önlemler, karşılaşılan afet anında etkilenen kazazedelere yapılacak olan ilk müdahaleler, binalarda bulunan hasta ve çalışanların nasıl kurtulacağı teorik olarak anlatıldı. Muhtemel bir yangın durumunda alınacak önlemlerin bilinmesi, bilinçli hareket edilerek oluşan hasarın en asgari düzeye indirilmesi, herhangi bir kargaşaya mahal verilmeden sorumluluk ve görev bilinciyle hareket edilmesinin hedeflendiği eğitim sonrası, acil durumlarda toplanma noktası olarak belirlenen alan içerisinde tatbikat gerçekleştirildi. İdare Teknik Hizmetler Yerleşkesinde gerçekleştirilen tatbikatta, meydana gelebilecek yangın senaryoları uygulamalı olarak gösterildi. Acil kurtarma ekipleri tarafından hızlı bir şekilde yangına müdahale edilerek personeller tahliye edildi. Sonrasında ise Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangınların nasıl söndürüleceği ve yangın tüpünün nasıl kullanacağı konusunda bilgiler verildi.