casino siteleri

Sivas Kongresinin 104. yıl dönümü törenle kutlandı

GENEL Haber Girişi : 04 Eylül 2023 12:34
Sivas Kongresinin 104. yıl dönümü törenle kutlandı
Sivas Kongresinin 104. yıl dönümü etkinliğinde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sivas Kongresi´nde en önemli hususiyetlerden birisi
Sivas Kongresinin 104. yıl dönümü etkinliğinde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sivas Kongresi´nde en önemli hususiyetlerden birisi zaten milletimizde var olan bu milli hakimiyet fikrinin milli iradenin güçlü olması fikrinin yaşatılması kararı ve iradesidir" dedi.
Manda himayenin reddedildiği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin 104. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sivas Kongresinin temsili canlandırmasının ardından Kongre Müzesi Bahçesinde bir tören düzenlerdi. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı okundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konuşmasında, "Tarihin hiçbir bölümü de bir diğerinin karşıtı değildir. Büyük Selçuklu başka bir şey, Anadolu Selçuk başka bir şey, Cumhuriyet bambaşka bir şey değildir. Her birisi bu büyük milletin bu asil milletin tarihsel süreçlerinin birer parçasıdır. Her birisinin içerisinde atılmış nice güzel adımlar olduğu gibi nice eksiklikler de vardır. Milli duruşa sahibi olanlara yarışan tarihin bütün müktesebatından olumlu dersler çıkararak eksiklikleri, hataları bir daha tekrarlamamak üzere geride bırakmaktır. Onun için cumhuriyetimizin ilk asrını geride bıraktığımız bu günlerde ikinci asrına son derece kuvvetli, son derece güçlü bir şekilde girmek için hazırlıklarımızı yapıyor ve Türkiye´nin ikinci asrına ilişkin hedeflerimizi ortak, milli hedeflerden birisi haline getiriyoruz. İşte böylesine önemli bir dönüm noktasında Sivas Kongresinden de alacağımız fevkalade önemli dersler vardır. Bunların hiç şüphesiz birincisi milli iradenin hakimiyeti fikrinin güncelleştirilmesidir. O günün şartları içerisinde bırakınız kazmasın topu tüfeği, kazması, küreği olmayan bir millet koskoca Osmanlı cihan devletinin yıkıntıları üzerinden `ya Allah´ diyerek ayağa kalkmayı başarmış, atalarımızın ecdadımızın omuzları üzerinde bir bağımsızlık destanı yazmıştır. Ardından cumhuriyetimizi kurmuştur. Sivas Kongresi´nde en önemli hususiyetlerden birisi zaten milletimizde var olan bu milli hakimiyet fikrinin milli iradenin güçlü olması fikrinin yaşatılması kararı ve iradesidir. Bunun ciddi bir şekilde gündeme getirilmesidir" dedi.
Konuşmanın ardından muharip uçakların gösterisi izlendi. Mehter takımı ve halk oyunları gösterileri sunuldu.