casino siteleri

Sivas´ta 38 öğrenciye hafızlık belgesi verildi

Eğitim Haber Girişi : 10 Kasım 2022 16:13
Sivas´ta 38 öğrenciye hafızlık belgesi verildi
Sivas (İHA) Sivas´ta İl Müftülüğü bünyesinde hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2022 Yı
Sivas (İHA) Sivas´ta İl Müftülüğü bünyesinde hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2022 Yılı 3.Dönem Hafızlık Tespit Sınavı´nda başarılı olan öğrenciler için belge takdim töreni düzenlendi.
Müftülük Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Ünal Tan, hafızlığın önemine dikkat çekti. Kur´an-ı Kerim´i ezberlemenin Allah´ın rızasını kazanmak için yapılan bir ibadet olduğunu ifade eden Tan, "Kur´an-ı Kerim´i hıfz etmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur´an´a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerdendir. Hafız olmak kolay değil ama muhafaza etmek daha da zor. Hafızlığınızı unutmama adına bundan sonra Kur´an´a daha çok zaman ayırmanız ve Kur´an-ı daha çok okumanız gerekiyor" dedi.
Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Muttaip Karataş ise hafızların yetişmesinde katkısı olan hocalara ve velilere teşekkür ederek "Diyanet İşleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı´nda başarı sağlayarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından öğrencilere belgeleri takdim edildi.