casino siteleri

Sivas´ta birçok hastalığın teşhisi ve tetkiki artık çok kolay

Sağlık Haber Girişi : 25 Temmuz 2023 14:51
Sivas´ta birçok hastalığın teşhisi ve tetkiki artık çok kolay
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi radyoloji bölümünde ´3 Tesla MR´ cihazı hizmete kaza
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi radyoloji bölümünde ´3 Tesla MR´ cihazı hizmete kazandırıldı.
Rektör Prof. Dr. Yıldız yaptığı açıklamada, "Cihazlarımız son teknoloji ürün olup tüm güncel yazılım ve donanımlara sahiptir. Cihazlar özellik olarak daha geniş, çekim süresi kısa ve konforlu olduğu için kapalı alan korkusu olan bireyler kolaylıkla cihaza girebilecektir. Yapay zekâ ile görüntüler kısa sürede tamamlanmakta olup sayıca çok daha fazla hastaya hizmet verilebilecektir. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Birçok hastalığın teşhisi konulabilecek
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan yaptığı açıklamada bu cihaz ile doğumsal ve sonradan oluşan kalp hastalıklarının da tanısının konulabilecek olduğunu söyleyerek, "Kayseri dışındaki komşu illerde ve Sivas´ta mevcut olan devlet ve özel hastanelerde de 3 Tesla MR cihazı bulunmamaktadır. Hastanemize kazandırmış olduğumuz 3 Tesla MR cihazımız son teknoloji ürünü olup tüm güncel yazılım ve donanımlara sahiptir. Bu cihazlarla birlikte artık Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde şu hizmetleri vereceğiz; Karaciğer nakil gerektiren hastalıklarda karaciğer sertliğini de bu cihazımızda artık değerlendirebileceğiz. Özellikle çocuklarda kontrast maddeye gerek kalmadan beyin kanlanması hakkında bilgi edinilebilecektir. İlaçlı ve ilaçsız damar incelemeleri daha kolaylıkla yapılabilecektir. Prostat tümörünün tanısı ve yaygınlığının belirlenmesi artık standart hale gelecektir. Bu cihazımıza ek olarak aldığımız bir diğer yapay zekâ yöntemi ile de beyin hacmi ölçülebilecek olup bunama tanısı çok daha kolay ve detaylı olarak konabilecektir. Bu cihaz ile doğumsal ve sonradan oluşan kalp hastalıklarının da tanısı konulabilecektir. Meme incelemelerinde 3 Tesla sayesinde küçük kitleler tespit edebilmek olup uzun süreli tetkikler daha kısa süre alınacaktır. 3 Tesla MR cihazımızın bu faydalarının yanında pandemi döneminde tüm dünyanın da uğraştığı ilimizde de yaygın olarak görülen COVID-19 hastalığında mevcut olan ve ya olabilecek olan karaciğer dalak ve böbrek gibi organların hasarları da daha iyi olarak tanımlanabileceğini ve bilime katkı sunabileceğini düşünmekteyiz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Açılışa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı.