casino siteleri

Sivas TSO, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İş Forumuna Katılmak Üzere Özbekistan´a Gitti

Ekonomi Haber Girişi : 13 Kasım 2023 16:22
Sivas TSO, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İş Forumuna Katılmak Üzere Özbekistan´a Gitti
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İş Forumuna katılmak üzere; Sivas TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir,
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İş Forumuna katılmak üzere; Sivas TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan Sivas TSO heyeti, Özbekistan´a gitti.
Özbekistan ziyaretleri kapsamında Sivas TSO heyeti ilk olarak Özbekistan Cumhuriyeti Yapı Malzemeleri Üreticileri Birliği´nde iş insanları ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Sivas´ın sosyal ve ekonomik yapısından bahsederek iki ülke arasındaki samimi dostluk ve karşılıklı güvenin sonucunda Türkiye - Özbekistan ilişkilerinin her alanda ilerleme kaydettiğini belirtti.
STSO heyeti, Sivas ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla iş insanlarıyla toplantılar yaparak B2B görüşmeler gerçekleştirdi.
"Kardeş Oda" Protokolleri İmzaladı.
Yunanistan Dedeağaç Ticaret ve Sanayi Odası ile başlayan uluslararası "Kardeş Oda" protokollerine bir yenisini daha ekleyen Başkan Zeki Özdemir yönetimindeki Sivas TSO, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odaları ile "Kardeş Oda" protokolleri imzalandı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Taşkent TSO, Navai TSO ve Kaşkadarya TSO arasındaki "Kardeş Oda" protokolleri, Özbekistan´da düzenlenen törenle imzalandı.
Özbekistan´daki odaların çatı kuruluşu olan Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası (UZCCI) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Kardeş Oda" protokolünü, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Taşkent TSO Başkanı İrisbekov Uçkunbek, Navai TSO Başkanı Zairov Nadirjan, ve Kaşkadarya TSO Başkanı Amirkulov Sukhrob Melsovich İmzaladı.
Taraflar arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla imzalanan "Kardeş Oda" protokolü imza törenine, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İslam Jasimov, Sivas TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, STSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.
İmzalanan protokoller çerçevesinde kardeş şehirler ile ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin daha da güçleneceğini açıklayan Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, her iki ülkenin iş insanlarına yeni pazarlar ve yeni kapılar açılacağını belirtti.
STSO Heyeti, Taşkent Büyükelçiliğini Ziyaret Etti
Sivas TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliğini ziyaret etti.
Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen STSO heyeti, Büyükelçi ile iki ülke arasındaki dostluk bağlarının ticari alanda yapılacak ikili iş birlikleriyle daha da geliştirilmesi için istişarelerde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Büyükelçi Olgan Bekar, STSO heyetine teşekkür ederek Özbekistan´daki yatırım fırsatları ve devlet destekleri hakkında bilgiler verdi.
Sivas TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, iki ülke arasındaki üst düzey iş birliklerinin tesis edilmesi ve faaliyetlerin daha da artırılmasına vurgu yaptı.
Büyükelçilikte konuşan Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, iki ülke arasındaki ticari hacmin geliştirilmesi noktasında iş birliklerine hazır olduklarını belirterek, "Köklü tarihi ve kardeşlik bağları bulunan iki ülkenin başta kültürel ve ekonomik anlamda stratejik ilişkileri bulunmakta. Büyükelçimiz Olgan Bekar bu ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar koymaktadır. Türkiye ile Özbekistan arasında var olan bağların gelişerek devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.