casino siteleri

Sivaslılardan Yunanlara etli ekmek cevabı, Yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar

Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Mart 2024 10:46
Sivaslılardan Yunanlara etli ekmek cevabı, Yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar
Son yıllarda Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu kez de etli ekmeğin kendilerine özgü olduğunu iddia etti. Sivasl
Son yıllarda Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu kez de etli ekmeğin kendilerine özgü olduğunu iddia etti. Sivaslılar ise etli ekmeğin Türkiyeye, Türkiyede ise Sivasa ait olduğunu söyledi.
Baklava, sarma, dolma kebap ve cacık gibi Türk lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu sefer de etli ekmeğin kendilerine ait olduğunu iddia etti. Türkiyeye özgü birçok lezzeti sahiplenmek için kamuoyu oluşturmaya çalışan Yunanistana, Sivaslılardan tepki geldi. Dünyada ilk etli ekmeğin Yunanistanda yapıldığını iddia eden Yunanları Sivasa davet eden etli ekmek ustası Ali Kara, Etli ekmek Türkiyenin, Türkiyede de Sivasın. Kuyruk acıları hiç sönmeyecek onların dedi.

Etli ekmek Türkiyenin, Türkiyede de Sivasın
Etli ekmeğin Sivasa has yöresel bir lezzet olduğunu ifade eden Ali Kara, Başka şehirlerimizde de yapılıyor ama Sivasın kendine has özellikleri var. Etli ekmeğimiz Sivasımızın vazgeçilmezleri arasında. Biz etli ekmeğimizi genellikle dişi büyükbaş hayvanların etlerinden yaparız. Yağlı kaburga etlerinden iç harcını hazırlayarak meydana getirdiğimiz bir lezzet. Çok rağbet gören yöresel bir lezzetimiz. Son zamanlarda bizim kültürel varlıklarımıza sahip çıkmaya çalışan Yunanistandan ses çıktı. Lokuma, baklavaya, cacığa sahip çıkmaya çalıştıkları gibi şimdi de etli ekmeğimize sahip çıkmaya çalışıyorlar. Bunun nedeni Yunanistanın oldubitti bizi gıpta ile izlemesinden kaynaklı. Kuyruk acıları hiç sönmeyecek onların. Bizim kültürel varlıklarımıza geçmişte olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya çalışacaklar. Yarın da başka bir şey üzerinde hak iddia edecekler. Sonuç itibariyle elde edebilecekleri bir şey değil. Yunanistanın zaman zaman böyle şeyleri olacak. Biz bunlara zaten alışığız. Türkiyenin her şeyine geçmişte olduğu gibi bugünde hak iddia edecekler ama sadece boş konuşmakla yetinecekler. Elde edecekleri hiçbir şey yok. Etli ekmek Türkiyenin, Türkiyede de Sivasın. Yunanlıları da davet ediyoruz. Gelsinler, lezzetlerimizi tatsınlar. Sivası görsünler, Türkiyeyi gezsinler. Zaten Türkleri çok iyi bilirler, gelsinler gezsinler. Lezzetlerimizi tatsınlar kesinlikle pişman olmazlar dedi.

Yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar
Yunanların etli ekmeği sahiplenmesine şaşırmadığını ifade eden Burak Yücetağ, Daha önceki yıllarda bazı yemeklerimizi sahiplenmeye çalışmışlardı. Hatta dün kokoreçi de sahiplenmişler. Bu gidişle Türkiyeyi sahiplenme düşünceleri olacak gibi duruyor. Ama öyle bir durumda yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar diye düşünüyoruz. Türk milleti olarak lezzetimizle her zaman ön plandayız. Sivas için de etli ekmek çok meşhur bir yiyecek ifadelerine yer verdi.