casino siteleri

Şoför bulamayınca direksiyona kendisi geçti, erkeklere taş çıkartıyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 14 Ocak 2024 09:59
Şoför bulamayınca direksiyona kendisi geçti, erkeklere taş çıkartıyor
Elazığda servis şoförlüğü yapan eşinin başka bir işe girmesinin ardından şoför bulamayan 2 çocuk annesi Sevil Bakır, direksiyon baş
Elazığda servis şoförlüğü yapan eşinin başka bir işe girmesinin ardından şoför bulamayan 2 çocuk annesi Sevil Bakır, direksiyon başına geçti. Çocukları bir anne şefkatiyle okullarına ulaştıran Bakır, 4 yıldır görevini başarı ile sürdürüyor.
Elazığda yaşayan 2 çocuk annesi Sevil Bakır (41), eşinin servisinde uzun yıllar rehberlik yaptı. Eşinin belediye işe girmesinin ardından Bakır, aracına şoför aradı ancak bulamadı. Bunun üzerine ehliyetini yükselten Bakır, direksiyon başına geçti. Bakır, hafta içi her sabah öğrencileri okula yetiştirmek için mesai harcıyor. Öğrencilerini kendi çocukları gibi gören Bakır, adeta bir anne şefkati ile okullarına ulaştırıyor. Çok az sayıda kadın şoförden birisi olan ve mesleğini severek yapan Bakır, adeta erkeklere taş çıkartıyor. Görenlerin bir yandan hayret diğer yandan da taktir ettiğini dile getiren Bakır, Anne olduğum için çocuklara daha merhamet yaklaşıyor, daha çok dikkat ediyorum dedi. Depremde kendi çocuğunu okuldan almak yerine öğrencilerini aldığını aktaran Bakır, kadının isterse her şeyi yapabileceğini ifade etti.
10 yıl önce eşinin servisi arasında rehberlik yaptığını belirten Sevil Bakır, Pandemi döneminde eşim belediyede şoför olarak işe başlayınca çalışan arayışına başladık. Ama kısıtlı sayıda servis olduğu için çoğu şoför arkadaşımız kabul etmedi. Benim de ehliyetim vardı. SRC, piskoteknik ne gerekiyorsa başvurup tüm belgeleri aldım. Cesaret ederek servisçiliğe başladım. Daha öncede bir örnek vardı ve bana sende yapabilirsin diye cesaret veriyordu. O cesaretle birlikte yapmaya başladım. Diğer servisçi arkadaşlarda bana yardımcı oldu. Zaten eşimden dolayı biliyordum. Bu konuda zorlanmadım. Herkes güzel karşılıyor. Yolda teyzeler durduruyor aferin kızım devam et, sakın bırakma ve pes etme diyor. Yolda durup alkışlayan amcalar bile oldu diye konuştu.

Şoför eşi, kızı ve geliniyim. Ailecek şoförüz
Çok güzel geri dönüşler aldığını aktaran Bakır, Tüm arkadaşlara örnek olduğumu düşünüyorum. Anne olduğumuz için çocuklara daha merhamet yaklaşıyoruz. Daha çok dikkat ediyoruz. Mesleğimi seviyorum. Şoför eşi, kızı ve geliniyim. Ailecek şoförüz. Oğlumda heveslenerek taksi şoförlüğü yapıyor. Ailecek aşınası olduğum bir meslek olduğu için hiç zorlanmadım. Mesleğimi severek yapıyorum. Zor yanları tabi ki var. Aracım aniden arızalanıyor, lastik patlıyor. Sağ olsun arkadaşlarımda yardımcı oluyor şeklinde konuştu.

Kadın isterse her şeyi yapar
Sorunları pratik olarak hemen çözmeye çalıştığını dile getiren Bakır, Taziyeniz olsa bile mesleğinizi yapmak zorundasınız. Hasta olsanız daha gelmek zorundasınız. Çocuğunuz hasta oluyor, onun yanında olmak yerine servise kimseyi bulamıyor ve çocukları kimseye emanet edemiyorsunuz. O yüzden işinizi her zor şartta yapmak zorundasınız. Deprem olduğunda kendi çocuğumu okuldan almak yerine okulun önüne gidip öğrencilerimi aldım. Bize emanet edilen çocuklar için daha fazla fedakarlık gerekiyor. Mesleğimiz bunu gerektiriyor. Güzelliklerinin yanında zorluklarını da katlanarak bu mesleği yapıyorum. Kadın isterse evine de, işine de, çocuklarına da yetişir. Dışarıda hayatı çok güzel omuzlayabilir. Kadın isterse her şeyi yapar dedi.

Bize anne şefkati ile yaklaşıyor ve sürüşü daha güzel
7nci sınıf öğrencisi Özge Türk ise Sevil ablamızı çok seviyoruz. Genelde servisçiler erkek oluyor ama bizimki kadın. Ondan dolayı daha çok seviyoruz. Anne şefkati ile yaklaşıyor ve sürüşü daha güzel. Daha özgüvenli ve biz onunla daha çok rahat ediyoruz. Kendisi ile eğleniyoruz. Araçta bize müzik açıyor. Kendisini çok seviyoruz ifadelerini kullandı.