casino siteleri

Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakım

ÇEVRE Haber Girişi : 30 Kasım 2023 11:05
Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakım
Sivas Belediyesi bünyesindeki Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, çetin geçen kış şartlarında bin 100 sokak hayvanına ev sahipli
Sivas Belediyesi bünyesindeki Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, çetin geçen kış şartlarında bin 100 sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor.
Sivas Belediyesi´nin Seyfebeli mevkiinde yer alan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde kış günlerinde yoğun mesai harcanıyor. Köpekler, kentin soğuklarından barınaktaki sistem sayesinde en az derecede etkileniyor. Barınakla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Duman, Sivas´taki barınağın Anadolu bölgesindeki en kapsamlı barınaklardan bir tanesi olduğundan bahsederek, "Burada bin 100 tane köpeği misafir ediyoruz. Malum Sivas kış şartlarını çok ağır geçiren şehirlerden bir tanesi, her ne kadar hayvanların doğal yaşamlarında kalmalarını destekliyor olsak da Sivas´ın soğuk kış şartlarında bu hayvanların tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Bu sebepten dolayı Anadolu´daki en kapsamlı barınaklardan birini idare ediyoruz. Bu barınaktaki bin 100 tane hayvana kendilerine özel kulübelerde ve hem cinsleriyle ortak yaşayacak bahçelerde zorlu kış şartlarını daha kolay bir şekilde atlatmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Malumunuz kış döneminde yiyecek bulmakta da zorlanıyorlar doğada beslenmelerin haricinde barınakta bin 100 tane hayvanın kış boyunca beslenmesini sağlıyoruz. Biz doğal yaşamda, sokaklarda insanlarla yaşarken insanlar tarafından huzursuzluk ve tedirginlik oluşturan hayvanları barınağımıza getiriyoruz" dedi.

"Burada bin 100 hayvanın sağlığıyla ilgileniyoruz"
Duman, barınakta bin 100 hayvanın sağlığıyla ilgilendiklerinden bahsederek, "Rehabilitasyon merkezinde önce veteriner kontrolüne geçmesi için bekletiyoruz ve ardından veteriner kontrolüne alıyoruz. Eğer yeni gelen hayvan sağlıklıysa diğer hayvanların arasında yaşamaya devam ediyor, eğer hastalıklıysa tedavisi devam eden hayvanların arasına alıyoruz ve rehabilitasyon merkezinde hekimlerin tedaviye devam etmesini bekliyoruz. Hiçbir hayvan gelir gelmez kafeslerdeki sağlıklı hayvanlarla yan yana gelmiyor. Bunu yapmamamızın sebebi burada bin 100 hayvanın sağlığıyla ilgileniyoruz. Burada oluşabilecek en ufak bir salgın hastalık burada bulunan bütün hayvanları etkileyebileceği için hasta hayvanları karantina bölümünde bekletip tedavi ediyoruz" diye konuştu.

"Çalışmalarımız yaz ve kış bu şekilde devam ediyor"
Duman, barınakta yaz ve kış aylarında yapılan çalışmalardan bahsederek, "Burada bir ameliyathanemiz var, ameliyattan sonra hayvanların takibinin yapıldığı bir bölüm var. Özellikle kazalardan dolayı ortopedik ameliyatlar Sivas´ta önemli bir konumda ve bu ameliyatlar için bütün imkanlara sahibiz, veteriner ve teknik ekip bu ihtiyaçları karşılayacak seviyede. Burada ısıtma ve yazın ise soğutma ile ilgili sistemlerimiz var. Kış ayı için buradaki kulübelerin içi yalıtımlı ve zemini tahtadan yapıldı. Bilindiği üzere hayvanların ısınması için özel bir ihtiyacı yok. Yaralatılış gereği bu hayvanlar kendi ısısını kullanarak ısınabiliyor. Önemli olan nokta bu hayvanların ıslanmaması ve herhangi bir rüzgara maruz kalmaması gerekiyor. Bunun içinde bu kafeslerin tamamı hayvanların yaşayabileceği şekilde tasarlandı. Yazında bu hayvanların serinlemesi ve dezenfekte olması gerekiyor. Bunlar içinde yaz boyunca kulübelerin içinde bulunan püskürtmeli sistemle dezenfekte ettiğimiz bölümler. Çalışmalarımız yaz ve kış bu şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.