casino siteleri

Sorumluluk Almıyor!

Ankaragücü maçı öncesinde Yeni Malatyaspor’u şanslı olarak görüyordum. Ama müsabaka esnasında bunda yanıldığımı açıkça söyleyebilirim. Sivasspor maçında yapılan bariz hatalar, maalesef Ankaragücü maçında da devam etti. Mina’nın gereksiz top kaybına Sadık da penaltıya sebebiyet verince mağlubiyette kaçınılmaz oldu. Yeni Malatyasporlu futbolcularda bir konsantrasyon eksikliği olduğu aşikar ve oturmuş bir sistemde zafiyetler veriliyor. Eminim ki Erol hoca da bunun farkındadır.

Yeni Malatyaspor’un Milli maçlar nedeniyle verilen arayı iyi değerlendireceğini düşünmüştüm. Elbette futbolda hatalar, inişli-çıkışlı grafikler olacak. Sonuçta şampiyonluğa oynamıyoruz ve her hafta kazanacağız diye bir kaide de yoktur. Önemli olan hatalardan ders çıkartmak veya en az seviyeye indirmektir. Yeni Malatyaspor, lig bakımından en üst kademede. Böylesine küçük hatalar büyürse, önlem alınamaz bir hal alır. Ligden düşme gibi bir korkum yok ama fazla özgüvenin de zarar getireceğini unutmamak gerekir. Yönetimin, teknik heyetin, futbolcuların ve taraftarların doğru yolda olduklarını düşünenlerden birisi olarak, parçanın bölünmesinden korkuyorum. Yenilen bir hatalı golden dolayı bunları elbette yazmıyorum. Sivasspor maçının ardından Ankaragücü maçında da tekrarlanınca yazma gereksinimi duydum.

Bunun dışında sahada ezilerek mağlup olmadık. Pozisyon zenginliğimiz sistem gereği zaten olmuyordu, bu maçta da olmadı. Yeni Malatyaspor, özellikle ilk yarı rakipten oldukça çekindi. Orta alanda Azubuıke’nin yokluğu ciddi bir şekilde hissediliyor ve yerinin doldurulamadığı da çok net görülüyor. Takımın birinci forveti olan Boutaib’in şartsız bir şekilde 11’de sahaya sürülmesi lazım. Alternatifi olmayan bir oyuncuyu yedek soyundurmak, doğru bir karar değil. Adem’in de daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Sistem içinde hatalar olduğu zaman Adem gibi usta ayakların görevi; sahneye çıkıp takımı sırtlamak olmalı.

‘VAR’ uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte çok sürpriz sonuçlar alınıyor. Her takımın her takımdan puan alabildiği bir Süper Lig izliyoruz. Yeni Malatyaspor’un bundan sonra önünde kritik maçlar var. Bunlardan ilki de Galatasaray ile olacak. Galatasaray’ın deplasmanda kötü bir takım olduğu ve şampiyonlar ligi maçının olması Yeni Malatyaspor’u havaya sokmamalı. Alınacak bir galibiyet, ligdeki boyutumuzu çok farklı noktalara getirebilir.