casino siteleri

SP’NİN NEDEN ‘HAYIR’ DEDİĞİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

Siyaset Haber Girişi : 15 Nisan 2017 13:21
SP’NİN NEDEN ‘HAYIR’ DEDİĞİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ
MALATYA SANAL HABER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, özel bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tüfenkci’nin açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

Deprem konutları

 

- Anayasa değişikliğinin Meclis’ten geçtiği ilk gün ile şu anki zaman dilimi arasında insanların kafa karışıklığının giderildiğini görüyoruz. Millet bu sistemin Türkiye’ye neler kazandıracağını çok net bir şekilde biliyor. Öte yandan MHP ortaklığı ile milletin önüne getirdiğimiz bu anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenlerin ellerinde ciddi bir argüman ve öngörüleri olmadığını görüyoruz. Bu sistem Türkiye’ye neler kazandıracak, senin benim geleceğini nasıl etkileyecek, bu konuda hiçbir bilgileri yok. Milletimiz ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizde Türkiye’nin neler kazanacağını çok iyi biliyor. Ülke istikrarından refah düzeyinin artmasına kadar bir dizi değişikliği insanımız görüyor. Hayır diyenlerin ise ideolojik kaygılar ve korkular üzerinden hayır dediklerini görüyoruz.

MUHALEFET KORKU KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR

- Referandumda muhalefetin korku kampanyası yürüttüğünü gördük, görüyoruz. Referandum ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı ne de muhtarlık seçimi. Bu seçimde millet kendi geleceğini, ülkenin geleceğini oylayacak. Milletimizin bunu algıladığını da çok net bir şekilde görüyoruz. Biz evet çıksın, geçmişte bizim çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız çekmesin istemiyoruz. Çocuklarımızın demokrasi, hak ve hürriyetler konusunda sıkıntı yaşamasını istemediğimiz için milletimize başvuruyoruz.

SP’NİN NEDEN ‘HAYIR’ DEDİĞİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

- Hayır cephesinin ayrımcı ve kamplaştırıcı bir dil kullandığını net bir şekilde görüyoruz. Konya milletvekilinin kullandığı dil, ardından Deniz Baykal’ın bu çirkin söylemi onaylaması, yine ellerine süpürgeyi alarak insanları ötekileştiren bir dil kullanmalarını doğru bulmuyoruz. Siyaset insanların mutluluğu ve sorunlara çözüm üretmek için yapılır. Biz kardeşlik ve sevgiden yanayız. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatıyoruz ve evet diyenin de hayır diyenin de bu ülkenin vatandaşı olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir arada yaşama ve uzlaşı kültürü getiriyor. Saha da görüyoruz, insanlar da ötekileştirilmekten memnun değiller. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ötekileştirmeyi önleme adına gündeme getirdik.

- Saadet Partisi’nin neden hayır dediğini anlamakta zorlanıyoruz. Rahmetli Erbakan, Başkanlık Sistemi’ni kendi programına yazmış ve sürekli gündeme getirmiş bir lider. Bugün ise Erbakan’ın izinden gittiğini ifade edenler maalesef hayır diyenlerle beraber.

CUMHURBAŞKANIMIZ, HAYATI MÜCADELE İLE GEÇMİŞ BİR İNSAN

- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hayatı mücadele ile geçmiş bir insan. Seçilmiş ilk cumhurbaşkanı. Her seçimde milletin teveccühünü kazanmış, yine her seçimde ülkeyi karış karış gezerek davasını anlatmış. Sandıkla iş başına gelmiş, ‘tek adamlık’ söyleminin aksine her zaman tek adamlarla mücadele etmek zorunda kalmış. Netice itibariyle her seçim ve referandumda millete giden, millete inanan bir insan nasıl oluyor da ‘tek adam’ olmakla suçlanıyor, anlamakta zorlanıyorum.

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelirse lokanta, kasap, manav kapanacak diyorlar. Sanki artık bu ülkede hukuk işlemeyecek, anayasa olmayacak gibi bir imaj oluşturmaya çalışıyor. Ancak çok şükür ki milletimiz gerçeği görüyor. Vatanını seven, çocuklarının daha müreffeh bir ortamda yaşamasını isteyen herkesin bu sisteme evet diyeceğine yürekten inanıyorum.

- MHP Lideri Devlet Bahçeli, gerçekten memleketini düşünen ve devlet adamlığı vasfı öne çıkan bir siyasetçimiz. Anayasa değişikliği ortak uzlaşmanın ürünüdür ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz referandumda evet diyecektir.

REJİM TARTIŞMALARI BİZİM İÇİN 1923’TE KAPANMIŞTIR

- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım, eyalet sistemi ile ilgili net açıklamalar yaptılar. Bakınız, biz bu anayasayı neden milletin önüne getiriyoruz? Türkiye’deki üniter yapıyı korumak için. Birlik ve beraberliğimizi ebediyen korumak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmek istiyoruz. Rejimi değiştirmek gibi bir niyetimizin olmadığını en başta zaten söyledik. Rejim tartışmaları bizim için 1923’te kapanmıştır. Anayasa değişikliği paketine baktığımız zaman da sistem değişikliği dışında hiçbir şey olmadığını görürsünüz.

YouTube Haber arası

- 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı o zaman bu ülke eyalet sistemi ile yönetilirdi. Komşu ülkeler gibi bölünür, paramparça olurdu. İşte bizler 15 Temmuzları bir daha yaşamamak için, ezanların susmaması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için MHP ile müzakere ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni milletimizin önüne getirdik.