casino siteleri

STK'LARDAN DİYANET TARTIŞMALARINA ORTAK TEPKİ

Malatya Haber Girişi : 23 Mayıs 2015 08:56
STK'LARDAN DİYANET TARTIŞMALARINA ORTAK TEPKİ
Malatya'da STK'lar son gü

Tepki için bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları ortak bir basın bildirisi okudu:

Deprem konutları

Hepimize yetecek kadar geniş olan Allah’ın arzı, karşılıklı birbirimizin haklarına riayet ettiğimiz takdirde, birlikte huzurla yaşayacağımız bir alan. Birlikte huzurla yaşamanın iksiri, tahammül, sabır, hak ve sorumluluklara             riayet etmektir. Toplumlar, karşılıklı saygı ve güven sayesinde ve değerlerin etrafında oluşur.

Bu Dünya’da farklı din, düşünce ve anlayışlara sahip insanlar yaşamaktadırlar. Herkesin aynı düşünce ve zihin yapısına sahip olması zaten düşünülemez. Dünya’daki İnsanlardan, herhangi bir dine inanan veya inanmayan insanlar vardır, inanan insanlardan dindar olanlar veya dindar olmayanlar vardır. Herkes kendi özgür iradesiyle istediğini tercih edebilmektedir. Dünya’da yaşayan veya yaşanan dinlerden biri de İslam’dır. Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri Müslümandır.

İslam, bizim ülkemizin ise asırlardan beridir en belirleyici aslî öğelerinden biridir, bize hayat veren bizi bir arada tutan mozaiğimizdir, çimentomuzdur. Ve İslam dini, diğer dinlerden farklı olarak hayatın değişik alanlarıyla direk temas kurmakta ve insanı ilgilendiren konularda yön vermektedir. Bunun için ülkemizde vakıf, dernek, cemaat ve bireyler bu görevi yapmakla beraber, bu anlamda insanlarımızın soru ve sorunlarına cevap vermesi için,ihtiyaca hatta zarurete binaen kurulmuş resmi bir kuruluş vardır.

Bu müessese bu anlamda faaliyetlerini sürdürürken, farklı değerlendirmelere muhatap olabilmektedir. Özellikle bizim dinimizin temel dinamiklerinden haberdar olmayan insanlar tarafından, bu kurumla ilgili kabul edilemez yorumlar yapılmakta, mesnetsiz ve haksız iddialar ileri sürülmektedir. Kimi zaman kişiler, hatta kurumlar üzerinden dini olan her şey hedef alınabilmektedir. Özellikle, son günlerde, ilham kaynağı batı olan kimi çevreler, gerçekle ilgisi olmayan iddia ve argümanlarla bu kurum ve başında bulunan insan hakkında ortaya atılanlar kamuoyumuz nezdinde ciddi bir rahatsızlığa neden olmuştur.

Diyanet İşleri Başkanının ve teşkilatının kuruluş amacına ve yeni Türkiye vizyonuna uygun olarak, ülkemizin içinde ve dışında sürdürdüğü faaliyetler, kamuoyumuzca ilgiyle ve büyük bir beğeniyle takip edilmektedir. Gerçekleştirilen veya devam eden bu faaliyetler, İslâmî değerlerimizin yaşatılmasına ve yayılmasına yardımcı olmakta, hem içeride hem de dışarıda ülkemize güveni arttırmakta ve ayrıca prestij kazandırmaktadır.

Esenlik haber arası

Bu nedenle, bir takım asılsız isnatlar ve karalamalarla Diyanet işleri Başkanlığı üzerinden değerlerimize, İslam'a ve Müslümanlara yönelik bu tür saldırıları nefretle kınıyor ve Dinimizi ayakta tutmaya çalışan bu kurumların yıpratılmasının hiç kimseye fayda sağlamayacağını açıkça beyan ediyoruz.