casino siteleri

Tam Bir Çılgınlık!

Konyaspor maçında sahaya sürülen 11 ve sistemle sezonun en iyi galibiyetini alan Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında bunun dışına çıkarak gollü mağlubiyetler aldı. Tabi bunda Erol hocanın da etkisi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Trabzonspor maçında anlamsız bir sistemle sahaya çıkan Y.Malatyaspor, bilinçsiz gerçekleştirdiği atakların sonunda kalesinde goller gördü.

Kötü oynayan bir Trabzonspor’a karşı böyle bir mağlubiyet alınması gerçekten üzücü. Sezon başından beri görüyor ve söylüyoruz; Yeni Malatyaspor'un ofansif futbol oynaması çok zor. Çünkü buna uygun futbolcu yapısı yoktur. Bunu bile bile Trabzonspor maçında denemek ancak kendi ayağına sıkmak gibi bir şey olmalı. Eğer Mina, Sadık ve Doria defans üçlüsünü illa oynatmak istiyorsanız o zaman amacın 1 puan olmalı. Yok ben bunları oynatıp birde ofansif oynarım derseniz, bunun adı da tam bir çılgınlık olur.

Her futbolcunun kötü oynadığı süreçler mutlaka olabilir. Azubuıke ve Adem’in de bu dönemden geçtiğini görüyoruz. Özellikle Adem, Yalçın’ın gidişinden sonra kendini toparlayamadı. Böylesine önemli oyuncuların takıma fayda sağlayamaması sahadaki üretkenliğimizi de azaltıyor. Trabzonspor maçında Aytaç'ın oyundan erken çıkması ise tam bir fiyasko. Boutaib'in attığı golün asistini yapan, kullandığı frikik ile gole çok yaklaşan Aytaç'ın çıkması yanlış bir karardı. Bu sezon oynadığı oyunla Y.Malatyaspor'a çok şeyler veren Aytaç, yaptığı asistin ardından daha santra bile yapılmadan oyundan alınması çok yanlıştı. Belki maçı kaybettik ama hocanın bu kararı sonrası Aytaç'ı da kaybedebiliriz.

Oyunun birçok bölümünde gol fırsatları da yakalandı. Savunma bloğunda daha dikkatli olunabilseydi galibiyeti almak içten bile değildi. Özellikle Sadık'ın performansı beklentilerin çok altındaydı. Yaptığı bireysel hataların sonucunda kenara alındı. Ertaç'ın da basit goller yemesi ilginçti. Şunu da unutmamak lazım; “Sadık ve Ertaç bu sezon takım için önemli işler yaptı. Bu iki oyuncunun kamuoyundaki milli takım baskısı oyuncular üzerinde olumsuz etki oluşturuyor. Trabzonspor maçı öncesinde açıklanan listede olmayışları, ister istemez bir kırılganlık oluşturabilir. Bizim için ilk başta olan hedef, ligde kalmak. Bunu başarmadan bazı şeyleri gündeme getirmek de doğru değil.

Kalan 8 haftalık bölümde ilk maçı Gençlerbirliği ile oynayacağız. Öncesinde verilen milli mesai arasını çok iyi değerlendirmek lazım. Futbolcu psikolojilerini artıracak proğramlar uygulanmalı. İki maç kaybedildiğinde potanın içerisine girebileceğin haftalarda Gençlerbirliği maçı büyük önem taşıyor.Erol hocanın da kendini resetleyip gerçek sistem olgusuna dönmesi gerekiyor. Yapılacak en ufak bir hata bize pahalıya patlayabilir