casino siteleri

Tarihi Kapalı Çarşı´daki dev proje tamamlandı

ÇEVRE Haber Girişi : 08 Ocak 2022 10:28
Tarihi Kapalı Çarşı´daki dev proje tamamlandı
Kahramanmaraş´ta, Tarihi Kapalı Çarşı´nın düzensiz cephesi 9 milyon liralık yatırımla baştan sona yeniledi. 70 işyeri ve 9 kapısını kapsayan çalışmalar tarihi dokuyu ortaya çıkarırken, esnaf ve vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi´nin dev projelerinden Tarihi Kapalı Çarşı cephe yenileme çalışmaları tamamlandı. Daha önce düzensiz bir görüntünün hakim olduğu çarşının cephesi, toplamda 9 Milyon liralık yatırımla tarihi dokuya uygun olarak baştan sona yenilendi.
Ulu Camii ve İş Bankası arasında bulunan 70 işyeri ve 9 girişi kapsayan projenin son hali esnaf ve vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanıyor.
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı´ndan projeye ilişkin yapılan açıklamada, "Şehrimizin tarihi adası içinde yer alan Tarihi Kapalı Çarşı´mızda 9 Milyon liralık yatırımla cephe yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 500 yıl önceye tarihlendirilen Sûk-i Maraş artık düzenli bir görüntüye, kadim mimarisine uygun bir cepheye kavuştu. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun" denildi.