casino siteleri

Tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan bereketi

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 28 Mart 2024 10:19
Tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan bereketi
Elazığda bulunan tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan bereketi yaşanıyor.Elazığda 11 ayın sultanı Ramazanda iftar ve sahur alışverişi yapan vatandaşlar esnafın
Elazığda bulunan tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan bereketi yaşanıyor.
Elazığda 11 ayın sultanı Ramazanda iftar ve sahur alışverişi yapan vatandaşlar esnafın da yüzünü güldürüyor. Hurmasından orciğine, balından peynirine olmak üzere her türlü yöresel ürün bulunan Kapalı Çarşıda Ramazan ayı ile alışveriş yoğunluğu yaşandı. Alışveriş yapmak için Kapalı Çarşıya gelen vatandaşlar, kendi bütçelerine göre Ramazan alışverişi yapıyor. Çarşıda yoğunluk olduğunu belirten esnaf, bayrama bir hafta kala yoğunluğun daha da artacağını dile getirdi.
Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da Kapalı Çarşının talep gördüğünü belirten Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hasbi Yargıç Emir, Özellikle hurma, ceviz, nişasta, peynir ve baharata vatandaşlar tarafından bayağı rağbet gösteriliyor. Ramazan ayının ortaları vasat geçse de Ramazanın ilk günleri ve bayrama yakın bayağı yoğun geçiyor" dedi.
Ramazan ayının kendine has manevi bir ortamı olduğunu belirten Kapalı Çarşının ilk esnafından Nevzat Kızılelma, Özellikle bizim Elazığımızda bulunan Kapalı Çarşımız, bu manevi atmosferi çok iyi yansıtıyor. Hediyelik ürünler olsun, hurma, badem şekeri, yağlı ve peynirli ekmekler Ramazan ayında daha fazla tüketilen ürünlerdir. Rabbime binlerce şükürler olsun. İçimiz buruk bir Ramazan ayı geçiriyoruz ve bunun büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz burada bilmiyoruz ki ne yiyip içelim ama Filistindeki Müslüman kardeşlerimiz çok büyük bir acı içerisindeler, bu da bizi yaralıyor ifadelerini kullandı.