casino siteleri

Tarihi Maraşın merkezi Kuyucakın büyük bölümü boş arsaya döndü

ÇEVRE Haber Girişi : 02 Şubat 2024 09:56
Tarihi Maraşın merkezi Kuyucakın büyük bölümü boş arsaya döndü
Kahramanmaraşın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan ve Maraşın hafızası olarak nitelendirilen Kuyucak bölgesinin büyük bir bölümü, 6 Şubat tarihin
Kahramanmaraşın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan ve Maraşın hafızası olarak nitelendirilen Kuyucak bölgesinin büyük bir bölümü, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrası adeta yok olurken, bölge adeta boş bir arsaya dönüştü.
Kahramanmaraşın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve halk arasında Maraşın hafızası olarak nitelendirilen, aynı zamanda ve Kümbet, Turan, Divanlı ve İsa Divanlı Mahallelerinin kesişim noktaları arasında yer alan, Türklerin ve Ermenilerin eski yaşam yeri olan Kuyucak bölgesi 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde büyük bir hasar aldı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük depremleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kuyucak bölgesinde bulunan eski Maraş evlerini yıktı. Deprem sonrası bölgede gerçekleştirilen enkaz kaldırma çalışmaları sonrası bölge adeta boş bir arsaya dönüştü.
Doğumundan bu yana Kuyucakta oturduğunu ifade eden Fatih Akkoç, Doğma büyüme buradayım, depremde burası yıkıldı. Ön taraf bizim evdi hepsi yıkıldı bu hale geldi. Çok acı, eki halimize döner miyiz ama olanları unutamayız burada. Yaşamayan bilmezmiş yaşadıkça biz de gördük bunu. Allah bir daha göstermesin dedi.
Bir diğer vatandaş Halil Alak ise Tahminen 5 bin kişiden 2 bin kişi kaldı. Mahalle ortamı kalmadı zaten, tırnağın varsa başını kaşı durumuna düştü herkes. Hali ile üzüyor tabii, Allah kimsenin başına vermesin bu durumu yazgımızda bu varmış diye konuştu.