casino siteleri

Tarihi Mitadiye Camii depreme dayanamadı

Asayiş Haber Girişi : 17 Şubat 2023 09:53
Tarihi Mitadiye Camii depreme dayanamadı
Tarihi Mitadiye Camii depreme dayanamadı

Malatya´nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve Elazığ´da 24 Ocak 2020´de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde minaresinin hasar görmesinin ardından ibadete kapatılan 63 yıllık Mitadiye Camii, Kahramanmaraş merkezli depremlere dayanamayarak yıkıldı.

Deprem konutları


Kahramanmaraş´ta meydana gelen ve çok sayıda ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremler, Akçadağ ilçesinde büyük hasara neden olurken; ilk belirlemelere göre 36 kişi hayatını kaybetti, 100´e yakın kişi ise yaralandı.


İlçe merkezi ile Ören, Başpınar ve Bahri mahallelerinde büyük yıkıma neden olan depremlerde; Elazığ´da 24 Ocak 2020´de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde minaresinin hasar görmesinin ardından ibadete kapatılan 63 yıllık tarihi Mitadiye Camii de yıkıldı.


Akçadağ-Başpınar Mahallesi´nde bulunan ve ilçenin simge mekanlarından biri olan tarihi cami, Elazığ´da 24 Ocak 2020´de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde minaresinin hasar görmesinin ardından ibadete kapatılmıştı.

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.