casino siteleri

TBMM´nin 1. Dönem mebusu Reşit Ağar temsili olarak meclisi uğurlandı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 30 Ekim 2023 16:13
TBMM´nin 1. Dönem mebusu Reşit Ağar temsili olarak meclisi uğurlandı
TBMM´nin 1. Dönem mebusu Reşit Ağar temsili olarak meclisi uğurlandı

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde, Besni´den TBMM´nin 1. Döneminde mebus seçilen Reş,it Ağar´ın temsili uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Deprem konutları


Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Programı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne Besni´den mebus seçilen Reşit Ağar´ın uğurlanması temsili olarak yapıldı. Temsile Kaymakam Çağlar Partal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Temsilde Reşit Ağar´ı Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi bilgisayar öğretmeni İrfan Durmuş canlandırdı.


Reşit Ağar´ın halka hitaben yaptığı konuşma sonrasında kendisi için hazırlanan ata binerek halkı selamladı ve yola çıktı.



Reşit Ağar Kimdir?

YouTube Haber arası


Reşit Ağar (1875-Besni) Rüstiye Mektebi mezunudur. Çiftçilik, Bidayet Mahkemesi Azalığı, TBMM I. ve II. Dönem Malatya, III., IV. ve V. Dönem Gaziantep Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve yedi çocuk babasıdır. Hüveydi aşiretinin lideri olup Oğuzların Avşar boyuna mensuptur. Cumhuriyet Senatosu Adıyaman Üyeliği ve 5. (XVI.) Dönem Adıyaman milletvekilliği yapmış Halil Ağar´ın dedesi, XI. dönem Adıyaman milletvekilliği yapmış Sait Ağar´ın babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.