casino siteleri

Tesettürlüyüm Diye, Kendilerini Kandıran Bazı Hanımlar !

Değerli okurlarım: bugün bu yazımızda Müslüman hanımlarımız ve kızlarımız için, İslam dininde olmazsa olmaz olan, Allah’ın emri tesettür konusuna değinmek istiyoruz:

Henüz konuya girerken,  isterseniz konu ile ilgili Allah’ın bir Ayeti ile konuya başlayalım.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı kerimde Azhap süresi 59’uncu Ayet’te şöyle buyruyor:

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarınıalsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).

Peki, bugün halkının % 99’nun Müslüman olduğunu iddia ettiğimiz bu toplumumuzda, Müslüman hanımlarımız ve reşit olmuş kızlarımız Allah’ın bu emrine ne kadar uyuyorlar dersiniz?

 Maalesef değerli kardeşlerim; cadde ve sokaklarda, arzı endam eden ve büyük bir çoğunluğu Müslüman olan hanım ve kızlarımızın sergiledikleri manzaraları gördüğümüzde, adeta  Hristiyan Batı Avrupa ülkelerinden pek farkları yoktur bu gördüğümüz bazı manzaraların.

Tesettür gibi bir düşüncesi ve dini duyarlılıkla ilgisi ve alakası olmayan ve Dünya’nın her hangi bir milletinin kadınlarının yaptığı gibi moda diye giyinmiş olan kadın ve kızlara diyecek bir sözümüz yoktur. (Çünkü herkes özgürdür,)  Ama yarın Kıyamette gününde, herkes mutlaka ki yaptığının  hesabını Allah’a verecektir elbette.

Bu üç günlük fani Dünya hayatında, herkesin işlediği dünyevi istek ve arzuları kendi tercihlerdir, Dediğimiz gibi, yarın Kıyamet gününde bunun  hesabını herkes Allah’a verecektir.

Fakat bizim asıl bugün üzerinde durmak istediğimiz konu; tesettürlü olduklarını iddia eden bazı Müslüman hanım ve kızlarımızın içine düştükleri tuzaklar veya hava hevesleri uğruna tesettür zan ettikleri moda türü  islam dışı bazı akımların tuzaklarından söz etmek istiyoruz.

Cadde ve sokaklarda sözde tesettürlü olduklarını zan eden bazı hanım ve kızlarımızın kıyafetlerine baktığımızda, başını yarım yamalak bir eşarpla  sarmış. Sırtına bir mont giymiş ve göğüslerinin şekli olduğu gibi meydanda. Altında bir kot pantolon giymiş ve kalçalarının şekli olduğu gibi meydanda ve maalesef bu tür bazı hanımlar ve kızlar kendilerinin tesettürlü olduklarını zan ediyorlar.

 Son 94 yıldır, ülkemizde sergilenen bu durumun, İslami tesettürle asla ve asla bir ilgisi yoktur ve bu durum, dış kaynaklı moda tezahürlerinin İslamı tesettürü sulandırıp yok etmek için zorladığı bir moda akımı ve dış kaynaklı bir kültür emperyalizmidir. Amaç yavaş yavaş İslamı yok etmektir. Maalesef bir çok hanımlarımız ve kızlarımız da, farkında olmadan bu duruma alet olmaktadırlar.

Aslında bu türde giyinen bazı hanım ve kızlarımız, moda akımlarının etkisinde oldukları veya nefislerine gerçek tesettür emri ve şekli zor geldiği için büyük bir çıkmazın içinde olduklarının maalesef farkında değildirler.

Evet, yazımızın başında söylediğimiz gibi, açık ve moda akımları gereği giyinen hanımların giyim tarzına diyecek sözümüz yoktur. Çünkü onların İslami hassasiyet veya tesettür diye bir düşünceleri, bir dertleri, bir sorunları yoktur. Bu ülkede Demokrasi var, biz istediğimiz gibi giyiniriz ve kimse bizim giyim ve kuşamımıza karışamaz diyorlar. Evet, bu türbir yaşam biçimine sahip olan hanım ve kızlara diyecek sözümüz yoktur.

Bizim bu yazımızda asıl üzerinde durmaya çalıştığımız konu: tesettürlüyüz diye kendini kandıran bazı hanım ve kızlarımızın içine düştükleri çıkmazı kendilerine hatırlatmak ve göstermek istiyoruz.

İşte  yine Kur’an-ı kerimin Nur Süresinde, Allah’ın Müslümanlara  emrettiği diğer bir tesettür Ayeti:

"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).

"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60).

İşte bugün bu yazımızda asıl anlatmaya çalıştığımız konu: eğer Müslümanların hanımları ve kızları; Allah’ın gerçek  tesettür emrini öğrenmek istiyorlarsa; bu konuda Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hadisi şeriflerinde Allah’ın bizlere sunduğu birçok açık hüküm ve emirlerine mutlaka uymak  zorundadırlar.

Evet, değerli okurlarım: Müslümanların hanım ve kızları gerçekten İslam’ı yaşamak istiyorlarsa; Ayet ve hadisi şeriflerde her şey açık ve net bir şekilde bizlere, yani tüm Müslümanlara Ayet ve hadislerle bildirilmiştir.

Yok eğer şu üç günlük fani Dünya hayatında bazı kesimlerin ve kişilerin böyle bir dertleri yoksa; isteyen istediği gibi giyinmekten serbesttir. Çünkü yarın Kıyamet gününde, elbette ki Müslümanların bütün hanım ve kızları, bütün bu yaptıklarının hesabını Yüce Allah’a tek tek vereceklerdir.

Onun için diyoruz ki;

Bazı Müslüman hanımların ve kızların, başlarını yarım yamalak sarmaları, vücutlarının şeklini, göğüslerinin şeklini gösteren tişört ve dar elbise giymeleri, kalçalarının şeklini sergileyen kot pantolon veya streç pantolon giymeleri asla ve asla tesettür değildir. Aksine vücut hatlarını bilerek veya bilmeyerek erkeklerin dikkatlerine sergilemek  ve dikkatleri üzerine çekmek demektir.

Kadınların yüz ve eller hariç; gözler önünde olan diğer açık saçık olan vücut hatları tahrik unsurudur ve ister istemez erkeklerin dikkatlerini çeker. Böyle bir durum karşısında, kasten ikinci bir defa bakan erkekte günaha girer ve bu duruma sebebiyet veren hanım ve kızlarda günaha girer. Evet, bu durumlara sebebiyet veren hanımlar ve kızlar  kendilerini kandırmasınlar.  

Bugün birçok  Müslüman hanım ve kızlarımız; İslam’ın Müslüman hanım ve kızlara emrettiği gerçek tesettüre uymak yerine; dış kaynaklı moda akımlarının tesirinde kalarak, İslamı kendilerine uydurmaya çalışıyorlar maalesef.

Maalesef kendilerine islami firma diye lense eden bazı giyim firmalarında, para kazanmak uğruna Allah’ın tesettür emrini çiğneyerek abuk sabuk  giyim tarzları ile Müslüman hanım ve kızları gerçek tesettürden uzaklaştırıyorlar.

Bu konuda duyarlı Müslüman hanım kardeşlerimizi bu firmaları protesto etmeye davet ediyoruz. Çünkü bu bazı firmalar, İslam’ın tesettür emrini adeta para uğruna sulandırıyor ve yok etmeye çalışıyorlar.

İşte maalesef bazı yanlışlıklar, bu sözünü ettiğimiz bazı noktalardan kaynaklanıyor. Birçok hanım ve kızlarımız, yarın Kıyamet gününde bunun hesabını çok ağır vereceklerinin farkında değildirler.

Yüce Rabbim bütün Müslüman hanım ve kızlarımıza, Allah’ın Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz  (s.a.v.)’in hadisi şeriflerinde bildirilen gerçek tesettür emrine uymalarını nasip etsin. Amin...

Saygılarımla.  /  [email protected]