casino siteleri

TÖTM´de Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi

Sağlık Haber Girişi : 27 Aralık 2023 15:47
TÖTM´de Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde (TÖTM) Hastane Afet Planı kapsamında deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.Malatya Af
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde (TÖTM) Hastane Afet Planı kapsamında deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Sağlık Müdürlüğü, İl İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Turgut Özal Tıp Merkezi Arama Kurtarma Ekibi ve Özel Divan Hastanesinin katkılarıyla düzenlenen tatbikata, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, hastane idari personeli ve öğrenciler katıldı.
Her yıl Hastane Afet Planı gereği düzenli olarak gerçekleştirilen tatbikatın bu seneki konusu deprem tahliyesi oldu. Tatbikat senaryosu gereği, Malatya´nın Yeşilyurt ilçesinde gerçekleşen 7.2 büyüklüğünde 35 saniye süren bir depremin ardından yaralıların hastaneye gelişi ve hastane binasındaki kişilerin tahliyesi kurgulandı.
Tatbikat, depremden etkilenen yaralıların AFAD, UMKE, itfaiye, ambulans ve jandarma tarafından hastaneye gönderilmeye başladı. Hastanede mahsur kalan hastaların kurtarılışı, çatıdan yaralıların iple indirilmesi, binada mahsur kalan kişilerin itfaiye tarafından kurtarmasıyla devam eden tatbikat, yaralıların gerekli müdahalelerinin yapılması için hastane önünde kurulan çadırlara götürülmesiyle sona erdi.
Tatbikatın ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.