casino siteleri

Traktör koltuğuna geçen dekan, bilim için tarla sürüp çapa yapıyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 09 Temmuz 2023 12:01
Traktör koltuğuna geçen dekan, bilim için tarla sürüp çapa yapıyor
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, traktörün s
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, traktörün sürücü koltuğuna geçerek tarla sürüp çapa yaptı.
Kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı bilimsel çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bilimsel çalışmalarının yanında öğretim üyeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Adeta kendilerini bilime adayan öğrenciler ve akademik kadrosuyla dikkat çeken üniversite, birçok bilimsel çalışamaya da imza atıyor. Özellikle buğday, arpa, yulaf, şeker pancarı, soya gibi önemli ürünlerin ıslah çalışmalarını yapan üniversitenin Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy, çalışkanlığıyla öğrencilere örnek oluyor. Bilim tarlasına giden Prof. Dr. Karaköy, traktörün sürücü koltuğuna geçip bilim için tarla sürüp, çapa yapıyor.

AR-GE tarlasında tüm işi kendi elleriyle yapıyorlar
Prof. Dr. Tolga Karaköy, tohum yatağının hazırlanmasından ekim işleminin yapılmasına kadar her türlü işlemi traktörle bizzat kendilerinin yaptığını ifade ederek, "Burada 250 dekarlık tarımsal AR-GE merkezimiz var ve biz bu arazide bitki ıslah çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Biz bu çalışmaları genel olarak tahıllar içerisinde buğday, arpa, yulaf gibi önemli ürünlerde yapıyoruz. Tarlada toprağın hazırlanmasından, tohum yatağının hazırlanmasından ekim işleminin yapılmasına kadar her türlü işlemi traktörle bizzat kendimiz yapıyoruz" diye konuştu.

"Hangi meslek grubu olursa olsun mesleğinizi sevmeniz gerekiyor"
Dekan Karaköy, hangi meslek grubu olursa olsun kişinin mesleğini sevmesi gerektiğini söyleyerek, "Günlük idari görevlerim var ve bu çerçevede farklı toplantılarımız, komisyonlarımız, üniversitemizin tanıtılması gibi işlemleri yaptığım gibi akşam da saat 17.00´den sonra direkt tarlaya geliyorum. Hangi meslek grubu olursa olsun mesleğinizi sevmeniz gerekiyor. Mesleğinizi sevdiğinizde yaptığınız her işten keyif alıyorsunuz. Ben de gün boyu çalıştığımız yoğun iş ortamından kurtulup rahatlamak için buraya geliyorum. Böylece memleketimiz için farklı türlere ait yerli ve milli yeni çeşitlerin geliştirmesi konusunda faydalı işler yapmış oluyoruz, hem de kendimizi günün stresini burada atarak rahatlatmış oluyoruz" dedi.