casino siteleri

TÜBİTAK Başkanı Mandal´dan "Balaban" paylaşımı

BİLİM VE TEKNOLOJİ Haber Girişi : 23 Eylül 2021 10:39
TÜBİTAK Başkanı Mandal´dan
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, teknofeste 2 projesi ile katılan lise öğrencisi Feridun Balan ile bir araya gelerek, çektildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.
Türkiye´ye, Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışmasında 16 yıl sonra ilk kez birincilik ödülünü kazandıran Malatyalı öğrenci Feridun Balaban, 2 projesiyle katıldığı Teknofest `te TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile bir araya geldi. Avrupa Birliği (AB) Genç Bilim İnsanları Yarışması´nda Türkiye´ye birincilik ödülünü kazandıran TED Malatya Koleji ve Malatya Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Feridun Balaban, danışman öğretmeni Savaş Zafer Güler ve proje arkadaşı ile birlikte 2 proje ile İstanbul Atatürk hava alanında açılan Teknofest´e projesini sergiledi. Balaban ile fotoğraf çekilen TÜBİTAK Başkanı Pro. Dr. Hasan Mandal fotoğrafı "TEKNOFEST´te TÜBİTAK Rüzgârı esiyor 32. Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışması birincisi, başarılı genç bilim insanımız Feridun Balaban ile TEKNOFEST´te bir aradayız! Bu başarılar ayaklarımızı yerden kesiyor!" ifadeleri ile birlikte sosyal medyasından paylaştı.

Dünya birincisi olmuştu
Malatya´da yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Feridun Balaban´ın `Bor ve azot katkılı, elmas gibi karbon malzemesinin çok katmanlı güneş panellerinde üst katman olarak kullanımının panellerin verimlilikleri ve spektral etkinliklerinin incelenmesi´ projesi geçen Mayıs ayında Amerika´da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuar´ında dünya birinciliği elde etmişti.