casino siteleri

TÜM PÜTÜRGELİ HEMŞEHRİLERİME ÇAĞRIDA BULUNUYORUM…

Toplum yararına faaliyette olan STK’lar da, derneklerde, cemiyetlerde, velhasıl insanlık yararına faaliyette olan tüm kurum ve kuruluşlarda yönetici olmak veya her hangi bir görevde bulunmak ilk önce toplumsal bir duyarlılık ve fedakarlık ve daha sonrada bu iş bir sevda işidir. Toplum yararına olan her hangi bir kurum ve kuruluşta eğer yönetici veya her hangi bir görevli iseniz; yaptığınız hizmetlerden dolayı vatandaşlar lehine yararlı ve faydalı işler yatığınızda eğer vatandaşın sevincine ve mutluluğuna sebep oluyorsanız ve bundan dolayı da seviniyorsanız, bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi? Çünkü Yüce Rabbim asıl sizin asıl ecrinizi, mükafatınızı kıyamet gününde verecektir. Bunda daha güzel bir mükafat olabilir mi?

 

         PÜTÜRGELİLERİN DERT BABASI NECATİ ÇELEBİ 

 

İşte Malatya’mızın bu konuda toplum yararına hizmet veren fedakar, ve cefakar şahsiyetlerinden biri de,Malatya’mızın ( Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Sayın Necati Çelebi’dir.) Sayın başkan NECATİ ÇELEBİ Bey: Pütürgelilerin Malatya merkezde ki dert babasıdır adeta. Pütürgeli hemşehrilerimiz özelikle Malatya merkeze geldiklerinde, eğer aşamadıkları her hangi bir sıkıntıları , sorunları veya bir dertleri varsa; ilk uğradıkları yerlerden birisi, Öz Pütürgeliler derneği Başkanı Necati Çelebidir. Ve yine İstanbul’da ve diğer büyük kentlerimizde ikamet eden Pütürgeli vatandaşlarımızın  Malatya’ya  geldiklerinde, mutlaka yine ilk uğradıkları mekan, Öz Pütürgeliler derneği Başkanı Necati Çelebinin bir çayını içmek ve dertleşmektir.

Ve yine özellikle de Malatya’da olsun veya Türkiye’nin diğer her hangi diğer bir kentinde olsun, siyasete soyunmuş olan hemşehrilerimizin, üniversite sınavını kazanmış öğrenci bir hemşehrimiz olsun, ilk uğradıkları duraklardan biri yine, Öz Pütürgeliler Derneği olmaktadır. En azından Pütürgeli hemşehrilerimizin bir dost mekanı olarak, buradan dostça bir istişare ve müşavere edilir. Bir fikir alışverişinde bulunulur, bir ikram edilir ve bir yol gösterilir.

Yanı kısacası hastası olan, her hangi bir sıkıntısı olan tüm Pütürgeli hemşehrilerimizin ilk uğradığı mekan Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebidir. Çünkü Öz Pütürgeliler Derneği tüm hemşehrilerimizin ortak bir paydada buluştukları ve dertlerine, sorunlarına, sıkıntılarına çareler aradıkları Pütürgeli hemşehrilerimizin gerçekten sahip çıkması gereken çok önemli bir mekanı,  kurumu ve derneğidir.

Özelikle Malatya’da olsun veya Malatya dışında olsun, tüm Pütürgeli hemşehrilerime seslenmek istiyorum: acaba bizler PÜTÜRGELİLER olarak, toplumumuz için çok önemli olan bu değerli mekanımıza ve derneğimize ne kadar sahip çıkıyoruz? Günümüz Türkiye’sinde sosyal dayanışma kurumlarının bu kadar önemli olduğu bir zamanda, biz Pütürgelilerin halen kendilerine ait güzel bir dernek mekanı yoksa; bu durum biz tüm Pütürgeli hemşehrilerimizin çok büyük bir ayıbı değil midir?

Evet değerli hemşehrilerim; Öz Pütürgeliler Derneği bir vakfiye, bir yardım kurumu niteliği taşımaktadır. Yani kısacası Pütürgeli hemşehrilerine hizmet veren bir hayır ve dayanışma kurumudur.Bu derneğe yapılan her yardım amel defterlerimize yazılmaktadır. Bildiğiniz gibi, biz insanlar öldüğümüzde amel defterimiz kapanır.  Fakat üç şey vardır ki, sağlığınızda bunları yaptığınızda, amel defteriniz sizden sonra asla kapanmaz.

 ( 1) geride hayırlı bir evladı olan, ( 2) bir hayır kurumu bırakan veya hizmetine katkıda bulunan, ( 3) insanlar yararına hayırlı bir ilmi eser bırakan insanların amel defterler asla kapanmaz ve dünya durdukça amel defterlerine yaptıkları her hayır hasenat ve sevapları yazılır. Bunda daha güzel bir şey olabilir mi?

Evet, Malatya’da veya Malatya dışında ki Tüm Pütürgeli hemşehrilerimize seslenmek istiyorum: geliniz Allah rızası için Öz Pütürgeliler deneğimize sahip çıkalım ve Öz Pütürgeliler derneğinin insanlar yararına daha güzel hizmetler sunması için bir güç birliğinde buluşalım. Allah Rızası için, biz Pütürgeliler adına güzel hayır hasenat işleri yapan, hemşehrilerimize daha faydalı olan ve bize yakışır bir hayır kurumumuz olsun bizden sonra şu üç günlük fani dünyada ve Malatya merkezde.

Bedeniz gazeteci bir hemşehriniz Lütfü CANER olarak, bir çağrıda bulunmak istiyorum: Malatya merkezde değerli hemşehrilerimiz arasında ileri gelenlerimizden bir komisyon kurulsun ve bu komisyonun başında da değerli hemşehrimiz Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Bey ve Öznur Çalık hanım efendi milletvekilimiz ve dernek başkanımız Necati çelebi Beyin uygun gördüğü bazı kişiler olsun.Malatya’da veya Malatya dışındaki hemşehrilerimize nasıl bir çağrı yapılır, bu konuda bir istişare ve bir müşavere toplantısı yapılsın bir konsept ortaya konulsun. Değerli Pütürgeli hemşehrilerim; bizler bunu mutlaka yapmalıyız ve başarmalıyız. Bir eline nesi var? İki elin sesi var, değerli hemşehrilerim bu ata sözümüzü asla unutmayalım.

Bu konuda duyarlı olan tüm Pütürgeli hemşehrilerimizin Öz Pütürgeliler Dernek başkanı Sayın Necati Çelebiye ulaşmalarını rica diyorum. ( İrtibat: Öz Pütürgeliler Dernek Başkanı, Necati Çelebi. Tel:  0 532 789 14 91 )  Tüm Pütürgeli hemşehrilerimi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum…