casino siteleri

TUNUS BAŞBAKANI MALATYA’YA GELİYOR

Haber Girişi : 05 Mayıs 2015 13:34
TUNUS BAŞBAKANI MALATYA’YA GELİYOR
Siyasetçi, düşünür, yazar

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 6 Mayıs Çarşamba günü Malatya’ya gelecek olan Gannuşi, Kitap Fuarı’nda imza gününe katılacak ve 7 Mayıs Çarşamba günü saat 20:30’da Kongre ve Kültür Merkezinde bir konferans verecek.

Deprem konutları

Başkan Çakır: Gannuşi, Vakur, İdealist ve Özgürlük Aşığı bir liderdir:

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; Gannuşi, her zaman milletinin menfaatlerini kendi siyasi istikbaline tercih eden, vakur, idealist ve özgürlük aşığı bir devlet adamıdır. Her zaman “ulusal uzlaşıya” ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapmış örnek bir siyasi liderdir.  Uzun yıllar sürgün hayatı yaşamış bir çilekeştir dedi. Başkan Çakır,  Tunus'ta diktatörlük ve zulme karşı başlatılan özgürlük hareketinin en önemli aktörü ve aynı zamanda entelektüel kimliği ile sadece Tunus’da değil bölgesinde büyük etkiler yaratan bir mütefekkiri Malatya’da ağırlayacak olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

RaşidGannuşi kimdir?

1970’li yıllarda Tunus’ta Nahda hareketini başlatan ve kendisini ‘Müslüman demokrat’ olarak tanımlayan Gannuşi, siyasi faaliyetlerinden dolayı 1980 yılında Londra’ya sürgün edildi. Gannuşi, 2011 yılında, Tunus'un 23 yıllık Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'ye karşı başlatılan Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus’a dönerek aktif siyasete başlamış ve Nahda Hareketi’nin genel başkanlığına seçilmiştir. Gannuşi, devrimin ardından 2011 yılının Ekim ayında yapılan seçimlerde başbakanlığa getirilmiş, daha sonra yaşanan Arap Baharı sürecinde Tunus’un zarar görmemesi amacıyla bu görevinden istifa etmiştir.

Siyasi yaşamının yanında aynı zamanda ünlü bir düşünür ve yazar olan Gannuşi’nin çeşitli dillere çevrilmiş birçok yayınlanmış eseri bulunuyor:

·         İslam Devletlerinde Kamu Özgürlükleri

·         Biz ve Batı (ortaklaşa)

·         Tunus İslami Hareket'in Deneyimi

·         Böylece İbn-i Teymiyye

·         Seküler ve Sivil Toplumda Yakınlaşma

·         İslami Hareket ve Değişim Sorunu

·         Filistin Sorununun Dönemeçleri ile Yolları

·         Kadınlar ile Kur'an ve Müslümanların Gerçekleri

·         İslam Devletinde Vatandaşlık Hakları

·         Farklı Sağcılık ve Birlik Olma Sorumluluğu

Gannuşi'nin kitapları, başlıca; İngilizce, Fransızca, Türkçe ve Farsça olmak üzere, birçok dile tercüme

YouTube Haber arası