casino siteleri

Turgut Özal Tıp Merkezi Yeni Üniversiteye Mi Geçecek?

Eğitim Haber Girişi : 19 Nisan 2018 21:55
Turgut Özal Tıp Merkezi  Yeni Üniversiteye Mi Geçecek?
Turgut Özal Tıp Merkezi

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin detaylarını anlattı. Vuslat Gazetesine açıklamalarda bulunan Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi’nden bazı bölümleri Turgut Özal Üniversitesi’ne aktarılacağını söyledi.

Deprem konutları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını sevinç ve mutlulukla karşıladıklarını ifade eden Rektör Ahmet Kızılay, “İkinci üniversitemiz Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ikinci devlet üniversitesi Malatya için, Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun. Zaten iki yıldır Malatya’ya ikinci üniversite kurulması, çalışması, düşüncesi güçlü bir şekilde vardı. Bir buçuk yıldır bu düşünce biraz soğumuştu tekrar çok güçlü bir şekilde birkaç aydır gündeme girdi. İkinci devlet üniversitesi konusunun kamuoyunda yer almasında gazetenizin büyük katkısı olmuştur. Sizleri kutluyorum” dedi.

“MÜJDE ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜNDE VERİLDİ”

Müjdenin verildiği tarihin çok anlamlı olduğunu ifade eden Rektör Kızılay, “İkinci üniversite önceki çalışmalardan da yola çıkarak çok anlamlı bir günde açıklandı. Bu Malatya’mız için, ülkemiz için çok önemli büyük bir müjde. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Malatya’mız için çok önemli bir değer getirecek. Bizim üniversitemizin de büyük ve köklü olması bu ikinci üniversiteyi bünyesinden çıkarması bakımından da ayrıca önemli. Çünkü bu ikinci üniversitenin kurucu üniversitesi konumunda İnönü üniversitesi.” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜNİVERSİTE OLACAK”

Rektör Ahmet Kızılay, ikinci üniversitenin kurulumu ile ilgili şu bilgileri verdi; “Üniversitemizin bazı bölümlerini, bazı birimlerini bu yeni üniversiteye muhtemelen aktaracağız. Bu birkaç gün içerisinde netleşir. Çünkü mecliste kanun son halini alacaktır. Onun için Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili detaylar birkaç gün içerisinde net olarak ortaya çıkacaktır. Ben hazırlık çalışmalarını, kanun tasarısını okudum çok güçlü, güzel bir üniversite olacak. Bizde İnönü Üniversitesi olarak kurulmasından gelişmesine bütün aşamalarına her türlü desteği üniversite olarak vereceğiz. Bu yeni üniversitenin Malatya’mız da kısa sürede çok ileri noktalara gelmesi için büyük destek vereceğiz.  Kanun çıkınca netleşecek. Bu konuyu kanun çıkınca Tüm şehrimiz net olarak görmüş olacak”

“TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİNİN GEÇMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yeni üniversiteye devredilip devredilmeyeceği ilgili de sorulan soruya Rektör Kızılay, “Tıp Fakültesi olmayacak yeni kurulan üniversitede. Bir şehirde iki tane tıp fakültesi olmasına gerek yok. Turgut Özal Tıp Merkezimiz üniversitemizin göz bebeği rahmetli Turgut Özal’ın buraya kurduğu ve kurduğundan bu güne çok büyük gelişmeler kaydetmiş bir dünya merkezi. Tıp fakültemizin, hastanemizin yeni üniversiteye geçmesi söz konusu değil.” şeklinde değerlendirdi.  

YouTube Haber arası

HABER: HÜSEYİN KIZLU  VUSLAT GAZETESİ