casino siteleri

Türkiye’de deprem krizini en iyi yöneten il Malatya ve Büyükşehir Belediyesiymiş

Sağlık Haber Girişi : 01 Ocak 2024 14:10
Türkiye’de deprem krizini en iyi yöneten il Malatya ve Büyükşehir Belediyesiymiş
Türkiye’de deprem krizini en iyi yöneten il Malatya ve Büyükşehir Belediyesiymiş

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) 2023 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Başhekim Prof. Dr. Adil Başkıran 1996 yılında hizmete başlayan hastanelerinde toplam sayısı 317 olan yoğun bakım yatak sayısı ile üniversite hastaneleri içerisinde Türkiye´de hatırı sayılır hastaneler arasında olduklarını söyledi.

Deprem konutları


2020 yılında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay´ın sayesinde Türkiye´nin en iyi Onkoloji Hastanesi´ni de açtıklarını belirten Başkıran, "Bu Hastanemiz en büyük hastane olmakla birlikte depremden sonra da aralıksız çalışmaya devam etti" dedi.


Depremden sonra yapılan hizmet ve ameliyatlardan da bahseden Başkıran, geçen hafta uluslararası hasta servisinin ilk açılışını yaptıklarını dile getirdi ve hasta servisinden birkaç görüntüyü seyircilere aktardı.


Dünyada ilk beşli çapraz karaciğer naklinin yapıldığını vurgulayan Başkıran, başta Prof. Dr. Sezai Yılmaz olmak üzere tüm nakil ekibini tebrik etti.


Başhekim Prof. Dr. Adil Başkıran´ın ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay söz aldı.
Prof. Dr. Kızılay, 2023 yılının zorlu bir yıl olmasına rağmen hastane çalışanlarıyla birlikte her türlü zorluğu aştıklarını ifade etti. 2023 yılında yapılan hizmetlerin deprem yaşanmamış gibi devam ettiğini belirten Rektör Kızılay sözlerine şunları ekledi


"Hastanemizde yeni üniteler açıldı. Depremde sıvalardan, asma tavanlardan dökülmeler oldu ama bu hastane 9 şiddetinde depreme kadar dayanıklı yapılmış olup Malatya´nın en yüksek ve en sağlam binasıdır. Yeni cihazlar aldık, almaya da devam ediyoruz. Bunların büyük kısmını bilimsel araştırma projesi olarak üniversitemizin bütçesinden alıyoruz. Arama kurtarma çalışmalarında aracımız enkazın altında kaldı, kullanılamaz hale geldi. Başkanımız Selahattin Gürkan bu hafta bize yeni bir araç hediye ederek hastanemize destek verdi."
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay desteğinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan´a teşekkürlerini sundu. Rektör Kızılay 2024 yılı ile ilgili güzel dileklerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.


Rektör Kızılay´ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Prof. Dr. Sezai Yılmaz nezdinde tüm öğretim üyelerine minnet duyduklarını söyledi ve depremden sonra şehri terk etmeyerek hizmet etmeye devam eden sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı GürkanTürkiye´de deprem krizini en iyi yöneten ilin Malatya ve Malatya Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.


Gürkan "Üzülmeyin, bahar gelecek, bu şehir yeniden canlanacak. Malatya çiğnenmeyecek ve kendi küllerinden yeniden daha güzel doğacak." diyerek sözlerini tamamladı.


Program plaket takdimi ve akşam yemeği ile sona erdi.

YouTube Haber arası


Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, TÖTM´de görev yapan öğretim üyeleri, hemşireler ve hastane çalışanları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eskimalatyalı 01 Ocak 2024 21:31

    Gürkan başkana inanıyoruz. Öyle söylüyorsa öyledir. Daha iyi kim yapacak. Kim var söyleyin hele