casino siteleri

"Türkiye´ye borcumu ödemeliyim" diyen Afrikalı öğrenci soluğu deprem bölgesinde aldı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 16 Şubat 2023 14:07
Kongo Demokratik Cumhuriyeti´nden üniversite eğitimi için 2 yıl önce Türkiye´ye gelen Arouna Mbanza, arkadaşları ile geldiği Adıyaman´da
Kongo Demokratik Cumhuriyeti´nden üniversite eğitimi için 2 yıl önce Türkiye´ye gelen Arouna Mbanza, arkadaşları ile geldiği Adıyaman´da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Afrikalı öğrenci, "Türkiye´ye borcumu ödemek için buraya geldim" dedi.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti´nden 2 yıl önce Türkiye´ye gelen Ankara Üniversitesi İlahiyat Bölümü öğrencisi Arouna Mbanza, internetten gördüğü deprem haberinden sonra arkadaşları ile birlikte Adıyaman´a gelmeye karar verdi. Depremden etkilenen Adıyaman´da yardım malzemesi dağıtan Arouna Mbanza, bir yandan da depremzedelere moral vermeye çalışıyor. Haberleri görünce vatandaşların yardımına koşmak istediğini ifade eden Mbanza, depremzedelerin yanında olmak istediğini söyledi.

"Türkiye´ye borcumu ödemek için buraya geldim"
1 haftadır Adıyaman´da gönüllü olarak çalışan Mbanza, "Depremi internetten gördüm ve ertesi gün arkadaşlarımla buraya geldik. Hizmet ediyoruz. Türkiye´ye borcumu ödemek için buraya geldim. Bu şehir gerçekten çok kötü ama yapacak bir şey yok. Türkiye´ye geçmiş olsun. 2021 yılında ben Türkiye´ye geldim, 2 senedir buradayım. Afrikalılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı çok seviyor. Türkler çok iyi, Türkiye´yi çok seviyorum. 1 haftadır buradayım. Her gün hizmet ediyoruz. Kolay değil, hava soğuk. Biz birlikteyiz, yapabildiğimizi yaptık" dedi.
Öte yandan, Ankara Üniversitesi´nden gelen öğrencilerin sohbet ettiği engelli Mehmet ise depremi, `güm güm´ sözleri ile anlatmaya çalıştı.