casino siteleri

Üç farklı denizden geliyor, her çeşit balık satılıyor

Ekonomi Haber Girişi : 24 Kasım 2023 10:11
Üç farklı denizden geliyor, her çeşit balık satılıyor
Denizlerdeki balık bolluğu Sivas´ta tezgahlara yansıdı.Denize kıyısı olmayan Sivas´ta tezgahlarda Karadeniz´in yanı sıra Akdeniz ve
Denizlerdeki balık bolluğu Sivas´ta tezgahlara yansıdı.
Denize kıyısı olmayan Sivas´ta tezgahlarda Karadeniz´in yanı sıra Akdeniz ve Ege Denizi´nden gelen balıklar satılıyor. Çupradan istavrite, mezgitten hamsiye çeşit çeşit balık türleri satışa sunuluyor. Vatandaşlar taze balık almak için perakende sebze haline akın etti.

"Her taraftan balık geliyor, her çeşitten balık var"
Perakende sebze halinde balık satışı yapan Fatih Şahin Bingöl, Sivas´a her yerden balık geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bizim balık sezonumuz güzel gidiyor. Havalar da yavaş yavaş soğuyor. Fiyatlar da geçen seneye göre hemen hemen aynı durumda. Havalar biraz daha soğuduğu zaman ve balık fiyatları biraz daha düşerse satışlarımız daha güzel olur. Halkın talebi geçen sene ile aynı gidiyor. Biz daha iyisini bekliyoruz. Hamsilerimiz taze geliyor ve buzhaneye hiç girmedi. Daha sağlam, daha kaliteli balıklar geliyor. Şoka girmeden müşterilerimizim balıkları şu an alması lazım. Balık birkaç ay sonra buzhaneye girer, bu kadar sağlıklı ve taze olmaz. Sivas´ta deniz yok ama Türkiye´nin üç tarafı denizlerle çevrili ve her taraftan balık geliyor. Her çeşitten balık var. Sivas balık çeşidi satışında birinci sıralarda. Diğer illere göre bizim çeşitlerimiz fazla" dedi.

"Sivas´ta deniz olan illerden daha fazla balık tüketiliyor"
Perakende sebze haline hamsi almaya gelen Ömer Karakoç, Sivas´ta denize kıyısı olan illerden daha fazla balık tüketildiğinden bahsederek, "Balık mevsimi açıldı, ben hamsi aldım. Sivas´ta deniz olan illerden daha fazla balık tüketiliyor" diye konuştu.