casino siteleri

ÜLKEMİZDE YILBAŞI

       Günümüzde yılbaşı deyince aklımıza eğlence merkezleri , içki , milli piyango gelmektedir. Bayram  havasında süslenmiş sokakları unutmayalım.

      Peki yılbaşı ne anlama gelmektedir. ?  İslami açıdan önemi varmıdır.?  Yılbaşı Hz. İsa'nın doğum  günü kabul edildiği için Hristiyanların milli bayramıdır. İslamiyet de  yeri yoktur. son zamanlarda  Müslümanlar da kutlamaya başladı. Neden toplumumuz Avrupa'ya  benzemek  için  can atıyor ki? Gelenek ve dinimizde olmayan  adetlere yöneliyoruz. Hadi onu da geçtim. Bizim toplumumuz çevreciydi ya ?  Kesilen ağaçlar  için yürüyüş yapıyorlardı! yılbaşı için kesilen binlerce çam ağacı için neden kimsenin sesi çıkmıyor ki .?

    Bugün herkes yılbaşını biliyor da 1 Ocak Mekke'nin fethi olduğunu nu neden  bilmiyoruz.  Atalarımız , ülkemiz ve dinimiz için canını verdiler, Bugün onlara layık torun olabiliyor muyuz?  Alparslan  kefenini giyerek ordunun en önünde savaşa giderken hayal ettiği torunları biz miyiz? Bugün dini bayramlarımızdan daha çok yılbaşına önem vermeye başladık. sokağa çıktığımızda  her tarafta bir telaş , mağazalar süslenmiş yılbaşı adına pankartlar asılmış. Televizyonlarda özel programlar ( en açısı da kandillerde dini bayramlarda) yapılmamakta.

    Müslümanlar için bu gecenin diğer gecelerden bir farkı yoktur. onun  için ne ağaç süslemeye ne de hediye almaya gerek yoktur.

    Başka bir mesele de çocukların bilincine  '' Noel Baba'' diye tabir ettikleri kavram , gerçekten yaşanmış bir kişi olarak aktarılmaktadır. Noel Baba demişken alışveriş merkezlerinde Noel Baba kıyafetleriyle mağazaların tanıtımı yapılmaktadır. Ne kadar içler acısı bir durum ! Senin , dünyayı titretmiş o kadar atan varken gerçek olmayan birinin  reklamını yapıyorsun.

   Necip Fazıl Kısakürek' in bir sözüyle yazımı bitirmek istiyorum: ''Biz yılbaşında hediye getiren Noel baba'nın değil , Miraç'tan  Namaz getiren Hz. Muhammed (s.a.v)'in ümmetiyiz.''