casino siteleri

Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu, 18-20 Aralık’ta Malatya’da düzenleniyor

Malatya Haber Girişi : 15 Aralık 2015 17:23
Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu, 18-20 Aralık’ta Malatya’da düzenleniyor
Malatya Büyükşehir Beledi

 

Deprem konutları

 

Kernek Şelale Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısına; Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Ercan Turan, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Nusret Akpolat, Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Temsilcisi Ersin Temel, Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) temsilcisi Hakan Hadiç ile basın mensupları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, toplantıda ‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu ile ilgili bilgiler verdi.

Sempozyumun; Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hayat Vakfı, Bağımlılıkla Mücadele Platformu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi ortaklığında 18-20 Aralık tarihlerinde Malatya’da düzenleneceğini belirten Genel Sekreter Arif Emecen, Sempozyum’a yerel, ulusal ve uluslararası katılımcıların destekleri ile düzenleneceğini söyledi.

Sempozyumun yerel, ulusal ve uluslararası destekçileri

‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’na yerel, ulusal ve uluslararası platformda destekler verildiğini kaydeden Arif Emecen,  “Bu Sempozyuma, yerelde Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanlığı, BAM ve Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi’nin, ulusal olarak da Başbakanlık Tanıtım Fonu, Yeşilay Cemiyeti, Diyanet işleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adelet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TRT’nin, uluslararası olarak da Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yemen Uyuşturucu Derneği, Kırgızistan ve Bosna HersekYerel Yöneticileri, Malezyalı Psikiyatrist Dr. RusdiAbdRashid destek vermektedir” dedi.

Ana tema: Madde bağımlılığı

Sempozyumun ana temasının madde bağımlılığı olduğunu ve madde bağımlılığının önlenmesine yönelik başlıkların olduğunu kaydeden Emecen, şunları söyledi:

“Madde Bağımlılığı Sempozyumu’nda; Din, Sağlık, Sosyal ve kültürel etkinlikler ve medyanın madde bağımlılığı ile mücadeledeki yeri, önemi ve yapılması gereken çalışmalar başlıklar halinde incelenecektir.

Bu başlıklar kısaca 6 temel başlıktan oluşmaktadır. 

Uyuşturucu madde ticareti Güvenlik ve hukuk açısından incelenecek,

Madde Bağımlılığında mevcut durum Dünya ve Türkiye’deki durum,

Gençlik ve Madde bağımlılığı rehberlik, koruyucu ve önleyici faaliyetler nelerdir,

Bağımlılık yapan maddeler ve bağımlılık süreci,

Tıbbi Tedavi ve madde bağımlılığını bekleyen tehditler

Madde bağımlılığı ile mücadelede, Toplum, okul, aile, kamu kurumları, medya, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve din konularını içeren sempozyumda konuşmacılar yer alacaktır.

Altın Kayısı Oteli’nde düzenlenecek olan Sempozyum’a herkes davetli

Sempozyum’un 18 Aralık Cuma günü Ramada Altın Kayısı Otel’de saat 09.30’da başlayacağını 3 gün süreceğini söyleyen Emecen, 11 oturumda çok önemli konuların ele alınacağını belirtti.

YouTube Haber arası

Emecen ayrıca, basın mensupları ile kuruluşlara verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.