casino siteleri

Unutmadık, unutturmayacağız!

Türkiye Haber Girişi : 15 Temmuz 2019 12:06
Unutmadık, unutturmayacağız!
15 Temmuz direnişinin kah

15 Temmuz direnişinin kahramanları, destanın yıl dönümünde Malatya, Ankara ve İstanbul’daki törenlerle yâd edilecek.

Deprem konutları

Vali Aydın Baruş, 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“15 Temmuz 2016,karanlık ellerce beslenen FETÖ/PDY terör örgütü eliyle ülkemizin, milli irademizin, demokrasimizin, hülasa istikbalimizin yok edilmek istendiği kara bir gün olarak tarihte yerini almış, bu kara günde, ülkemizin savunması ve terörle mücadelesi için Aziz Milletimizin alın teriyle alınan silahlar,Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli üniforması altında gizlenen hainler tarafından Milletimizin üzerine doğrultulmuştur.

Bin yıldır yurt edindiğimiz Anadolu’da varlığımızı kabul edemeyen, buldukları her fırsatta kin ve nefretle üzerimize saldıran ezeli düşmanlarımız Haçlı Seferlerinden Sevr’e uzanan planlarıyla Müslüman Türk kimliğimizi yok etme hülyalarından bir an olsun vazgeçmemişler ve son olarak 15 Temmuz’da harekete geçirdikleri menfur senaryo iletarihin her safhasında mazlum milletlerin umudu olan Necip Türk Milletinin bağımsızlığınabir kez daha kast etmişlerdir.

Cenâb-ı Allah (cc)’a sonsuz şükürler olsun ki Aziz Milletimiz, Kahraman Ceddinin Çanakkale Savaşında, İstiklâl Harbinde olduğu gibi tek yürek olarak kutlu bir kıyama kalkmış, darbe müteşebbisi hıyanet çetesinin karşısına adeta bir kale misali dikilmiş, metanet ve cesaretle sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizle el ele vererek, tankların altına yatarak, mert sinesini kurşunlara siper ederek Milli İradesine, Vatanına, Bayrağına ve Devletine sahip çıkmıştır. Ne mutlu bizlere ki böyle asil ve âli cenap bir milletin mensuplarıyız.

Asla unutulmamalıdır ki, bu güzel yurdun, bu Necip Milletin terör örgütlerinin insafına terk edilecek bir tek evladı yoktur. Her türlü desise ile vatandaşlarımızın kutsal duygularını istismar ederek kendi lehine imkân ve insan devşiren FETÖ terör örgütü ve benzeri şer odaklarına karşı Devletimizin tüm imkânlarıyla mücadele edilmektedir ve edilmeye devam edilecektir.

İnanıyorum ki; Aziz Türk Milleti, Türkiye’nin bekasını hedef alan her türlü saldırıya karşı, milli ve manevi değerlerine her zamankinden daha fazla azim ve kararlılıkla sahip çıkacak, Ulubatlı Hasan’dan Ömer Halisdemir’e kadar bu mukaddesat uğrunda can veren Şehitlerimizin emanetini layıkıyla koruyacak, 15 Temmuz Diriliş Ruhunu tüm benliğinde yaşatmaya devam edecektir.

Bu vesileyle; 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde canlarını feda ederek şehadet mertebesine vasıl olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve maziden günümüze topraklarımızın hamurunu kanlarıyla yoğuran bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah(cc)’tan rahmet, Şanlı Gazilerimize sağlıklı bir ömür, başımızın tacı Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, Aziz Milletimize huzur, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamasında “Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü daha önce hiçbir devletin tecrübe etmediği, eşi ve benzeri görülmemiş bir saldırıya maruz kalmış, yaklaşık kırk yıl boyunca devletin içine sinsice yuvalanmış FETÖ’nün kendisine bağladığı ve kontrol ettiği kamu görevlileri demokrasimize, anayasal düzenimize ve millet iradesine kast etmişlerdir.

Milletimiz; üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen geri adım atmayarak meydanı darbecilere bırakmamıştır.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar; milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere ikinci kurtuluş mücadelesini başlatmış ve ne idüğü belirsiz, üst aklın maşası, dış güçlerin kaşesi FETÖ’nün zulüm mangasına girmeye çalıştıkları her köşeyi dar etmişlerdir.

15 Temmuz’da hiçbir ayrımızın gayrımızın olmadığı gerçeğini tüm dünyaya tek ses olarak haykırmış olduk. Bu millet, Türkiye’yi yok etmek isteyen mihraklara; asla unutamayacakları bir ders verdi. 15 Temmuz’da Türkiye tüm renkleriyle kenetlendi, vatanına sahip çıktı, bundan sonrada sahip çıkacak. Bir kez daha 15 Temmuz gecesi “Bir olduk, iri olduk, diri olduk” Hep birlikte Türkiye olduk.

Gözü dönmüş canilerin milleti bölmeye, ülkeyi parçalamaya amaçlayan hain girişimi karşısında biran bile tereddüt etmeksizin adeta Çanakkale’nin kınalı kuzuları gibi evden çıkarken “bir daha asla geri dönmeyi” düşünmeksizin sokaklara dökülen milyonların bu ülkeyi ve milleti bir bütün olarak ayakta tutmayı başardığını asla unutmayacağız.

Hain darbe girişiminde terör örgütü ile cesurca çarpışan 250 vatandaşımız şehit olurken, 2194 vatandaşımız da gazi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerimle; Cumhuriyet tarihimizin en kanlı ve alçak darbe girişimin de gecenin karanlığını, aydınlığa çeviren 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir direniş, bir destan, bir zafer günü olan 15 Temmuz’u unutmadık ve unutturmayacağız.”dedi.

 

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "15 Temmuz'da darbeler ezanı değil, hamdolsun ezanlar darbeyi susturdu. Ayakta ölmeyi, dizüstü yaşamaya tercih eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

 

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı mesajında, millete silah doğrultmaktan çekinmeyen hastalıklı zihniyete en iyi cevabı yine milletin verdiğini söyledi.

 

15 Temmuz'da Türk tarihinin en alçak darbe girişiminin yaşandığını belirten Kahtalı, “Ama Allah'a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa inen göğsü vatan imanıyla dolu Türk milleti, bayrağına sahip çıkmıştır. Akif, 'Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor' diyor ya o karanlık gecede de hilaline sahip çıkan binlerce güneş, üniformalı hainlere en büyük tokadı vurmuştur" şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz'un en küçük şehidinin henüz 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım olduğunu anımsatan Kahtalı, "O karanlık gecede 7'den 70'e herkes, vatanını korumak için darbecilerle mücadele etti. Ve yine o gece bu toprakların kahraman evlatları; Ömer'imiz, Erol'umuz, Malatyalı Engin Tilbaç kardeşimiz ayakta ölmeyi dizüstü yaşamaya tercih ederek bu yolda şehadet şerbetini içti" ifadelerine yer verdi.

 

"Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" diyen Kahtalı, "15 Temmuz'da vatanına sahip çıkan kahramanlarımıza minnettarız. Allah'a şükürler olsun ki o gece darbeler ezanı değil, ezanlar darbeyi susturmuştur. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın: Bu millet, hainlere her zaman gerekli dersi verecektir. Ben o hain gecede tabir-i caizse 'cuntaya conta ayarı yapan' ve şanlı bir direnişe imza atan Malatya halkımıza da yürekten teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 15 Temmuz 2016 tarihindeki kanlı darbe girişimine karşı sokaklara dökülen milletin verdiği mücadele sayesinde bir zafere dönüştüğünü söyledi.

Çakır, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milletin o gün tankın, tüfeğin, füzenin karşısına sadece inancı, imanı ve yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıktığını kaydetti. Milletvekili Çakır, “Türkiye’nin ekonomik gelişmesi başta olmak üzere birçok alandaki gelişmesini hazmedemeyen iç ve dış bağlantılı yapılar, şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırı yapılmıştır.

Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan ve bu işgal girişimi, milletimizin verdiği mücadele neticesinde parlak bir zafere dönüşmüştür. Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tek yürek, tek bilek olmuş, tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” dedi.

Milletin 15 Temmuz gecesindeki birlikteliğinin önemine dikkat çeken Ahmet Çakır, “ Bugüne kadar kardeşliğini, vatanını, cumhuriyetini, demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan Milletimizin duruşu her zaman nettir. Halkımız bundan sonra gerçekleşebilecek saldırılara birlik ve bütünlük içerisinde aynı kararlılıkla karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir. Hiç şüphesiz o gece hainlere karşı vatanımızı, demokrasimizi savunurken can veren şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini almışlardır; gönlümüzün, başımızın tacı olmuşlardır. Bizlerde her yıl “15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü’nde” cennetmekân şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizi özlemle yâd ederek onların öncülüğünde yazılan bu destanı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesi sabaha kadar aziz vatandaşımızdan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizden ve emniyet teşkilatımızdan şehitlik ve gazilik şerefine nail olan kahramanlarımızı sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hemşerilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim Yeni Türkiye’nin yolunu açık etsin” ifadesinde bulundu.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
15 Temmuz’un Kırk çerisi ile zulmün üstüne yürüyen bir ecdadın torunlarına, ihanet ile gelen baskının hükümsüz olduğunun tecellisi olduğunu ifade eden Fendoğlu, “15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin feraseti ve dik duruşuyla engellenmiş vatan haini beslemelere dur denilmiştir. Milli ruhun tek vücut halinde tecelli etmesi hainlerin iflahını kesmiş ve tüm kirli planları yok etmiştir. 15 Temmuz Necip Türk milletinin 7 düvele verdiği derstir” dedi. 
Devlet ve milletin söz konusu olduğunda tüm makam ve mevkiden vazgeçileceğini dünyaya öğreten Türk milletinin dünya tarihine mührünü vurduğunu belirten Fendoğlu’nun mesajı şöyle: 
“Yeni kapı ruhuyla politik çıkarlar yerini milli şuura bırakmıştır. Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu irade Türk siyasetine ve hainlere büyük bir darbe vurmuştur. ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim’ diyen Genel Başkanımız tarihe büyük bir iz bırakmıştır. Milletinden başka derdi olmayan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli fitne odaklarına dur demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününde, bu alçak darbe girişimine karşı dünyada bir örneği daha görülmemiş gözü kararlılıkla karşı koyan, kahramanlık destanı yazan yüce Türk milletine şükranlarımızı arz ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum” 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Gürkan, mesajında, "Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarının ortaya koymaya çalıştıkları 15 Temmuz hain darbe kalkışması, amacına ulaşamadı. Çünkü o gece karşılarında büyük bir inançla özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiş bir millet duruyordu. Yeni bir kurtuluş mücadelesi veren ülkemiz, 15 Temmuzla birlikte devletin milletiyle nasıl bütünleştiğini cihan-ı aleme bir kez daha göstermiştir. Erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmayan milletimiz, bu kararlı duruşlarıyla Cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıkmıştır. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, dün olduğu gibi bundan sonra da karanlık emellerini gerçekleştirmek isteyeceklerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Gençliğe Hitabesinde dile getirmiş olduğu gibi !İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır’ diyerek şer odaklarının buldukları her fırsatta bu tür eylemlerde bulunmaya devam edeceklerini ve dikkatli olunmasını istemiştir. Şanlı tarihimiz ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanlara milletimizin hiçbir zaman geçit vermediğini anlatan kahramanlık destanları ile doludur. 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın" ifadelerine yer verdi. 

Başkan Güder, ‘Vatan milletin, irade milletin' ilkesinden taviz verilmeyeceğini belirterek, “15 Temmuz, demokrasiye inanan yüce milletimizin, hain çetelere karşı koyduğu özel bir demokrasi destanıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 yılında, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından haince ve alçakça bir darbe girişimi, bir kalkışma yaşanmıştır. Kalkışma, yüce milletimize karşı yapılan alçak bir eylemdir. Amacı, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizde bir kaos ortamı oluşturarak, kardeş kanı akıtmaktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen yüce milletimiz, ‘Vatan milletin, irade milletin' diyerek Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının darbe girişimi ve kalkışmasını geri püskürtülmüştür. Demokrasiye inanan yüce milletimiz, hain çetelere karşı yeni bir demokrasi destanı yazmıştır. Milletimiz kendi idaresine sahip çıkmış, söz konusu vatan olunca bir olmayı, iri olmayı, birlikte Türkiye olmayı başarmıştır. Çanakkale'de bu milletin kararlılığını ve kahramanlığını unutanlar, 15 Temmuz'da bir kez daha milletimizin sarsılmaz kararlılığı ve kahramanlığı ile karşılaşmışlardır. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, dün olduğu gibi bugünde, yarında karşılarında milletimizi bulacaklardır. Biz onlara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur” sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi canı gönülden kutlarken, 15 Temmuz şahitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de darbe dönemi tamamen kapanmıştır. Devlet ve millet iradesi dışında hiç bir gücü tanımıyoruz.” dedi.

 

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milletinin, üç yıl önce bugün genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazdığını belirtti.

 

15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması sırasında tarihe geçen büyük bir kahramanlık destanının yazıldığını dile getiren Başkan Çınar, “Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Necip milletimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ‘tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan' ülküsünde birleşerek, hainlerin kirli oyununu bozmuştur” ifadelerine yer verdi.

 

FETÖ'cü hainlerin ve işbirlikçilerinin bu ülkeye neler yaptığını asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Çınar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde savunulamaz. ‘Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın' dizelerindeki gibi yurdu, milleti için göğsünü hainlere karşı siper eden ve Şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, onların emanetlerini asla unutmadık, unutmayacağız. Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün değerini en iyi şekilde idrak etmeye çalışarak, gelecek neslimize de bu kahramanlık hikayesini anlatarak ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti'nde sevgi, barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Şairin dediği gibi; “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır. 15 Temmuz'un yıl dönümünde tüm vatandaşlarımızı yine meydanlarda beraber olmaya davet ediyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından Türkiye'ye, milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum”

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmek istenilen darbe girişiminin sadece iktidara değil, milli iradeye karşı yapıldığını ifade etti.

 

MHP İl Başkanı Avşar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'ncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz günü tüm dünyaya millet olma dersinin verildiği demokrasi zaferi olduğunu belirterek darbe teşebbüsünün sadece iktidara karşı değil, Milli İradeye karşı yapıldığını söyledi.

 

15 Temmuz kalkışmasının Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Avşar, “Peki neydi bu ihanet kalkışmanın sebebi neydi. Bütün Dünya'da zulme uğramış İslam dininin ve Müslümanların tek kalesi olan cennet vatan güzel ülkemiz Türkiye'mizi bölmek ve parçalamaktı. Bunlara teessür eden şimdiye kadar söylenmedi ama Yahudiler ve Hristiyanlardır. Bunların elinde kukla olmuş onların ajanı kendini bu aziz millete Müslüman din alimi kisve tinde gösteren kansız, melanet ve iblisin yeryüzündeki garnizonu FETÖ ve onun kansız şahsiyetten yoksun adamlarıydı” ifadelerine yer verdi.

 

Avşar'ın mesajında, “Biz bu Milleti karşılıksız olarak sevdik. Önce ülkem dedik her zaman sonrada milletim dedik. Kumpas kurdular, kursunlar. Alayı birden üzerimize geliyorlardı, varsın olsun. Yeter ki bizler saflarımızı sık tutalım. Birliğimizi beraberliğimizi muhafaza edelim. Öleceksek te adam gibi kahraman gibi ama tam bağımsız bir şekilde ölelim. Devlet Beyin kendisine yapılan eleştirilere cevaben, siyaset dediler, koltuk dediler, makam dediler, Bilge liderim ne dedi ‘Akıbet dedi, vatan dedi önce milletin gönlü' dedi. Menfaat dediler, korku dediler ölüm dediler. Bilge liderim, önce şehadet sonra cesaret dedi. Kanlarının son damlasına kadar mücadele ederek destan yazan aziz şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. O zulmet gecede fedakarca kahramanca karşısına dikilen gazilerimize de büyük Türk milletine şükran ve saygılarımı sunuyorum. Bütün vatan hainleri şunu bilsin ki, alemde şer bitmez, Allah rızasında yapılan bizim davamız bu kutsal ova dada ülkücü nefer bitmez. Ne Mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut yayınladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajında, “Milletimiz; ihanetleri, hiyanetleri, hainlikleri ve nankörlükleri hiçbir zaman unutmayacaktır, bu tür şebekeler bir daha benzer ihanet girişimlerinde bulunamayacak, bu topraklarda barınamayacaklardır.” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajı şu şekilde:

“15 Temmuz 2016; FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının kendi milletine silah doğrultarak izzetsizliği ve onursuzluğu tercih ettikleri karanlık bir gündür. FETÖ, emperyalizmin kiralık katili olma onursuzluğu görevini üstlenerek milletimize sinsice saldırmıştır. Hainler; Türkiye ve İslam dünyası düşmanlarının övgüsünü kazanmak, onlarla aynı safta buluşmak, onlara hizmette yarışmak için ihaneti hayatlarına ölçü kabul etmiş ve emperyalizmin kiralık katili olma alçaklığını üstlenmiştir.

FETÖ, sadece vatanımıza, milletimizin istikbal ve istikrarına saldırmadı, aynı zamanda gönül coğrafyamıza da zarar verdi. Hain girişim; sadece siyasi bir yönetim değişikliğini hedefleyen darbe girişimi değildir, olay Türkiye’yi ve bölgenin tamamını emperyalizme teslim etme, Anadolu’yu bölme, Asya’yı istikrarsızlaştırma, Ortadoğu’yu yeniden cetvelle çizme ve Türk milletini esaret altına alma girişimidir.

15 Temmuz; aynı zamanda yüce milletimizin emperyalizme karşı verdiği şanlı mücadele sonucu kazandığı destansı bir zaferdir. Milletimiz; ihanetleri, hiyanetleri, hainlikleri ve nankörlükleri hiçbir zaman unutmayacaktır, bu tür şebekeler bir daha benzer ihanet girişimlerinde bulunamayacak, bu topraklarda barınamayacaklardır.

Şu gerçeği de mutlulukla ifade etmek gerekir; ihanetçilere, hainlere karşı dimdik duran, ölümüne bu vatanı, bayrağı ve ezanı savunan her kesimden yüce milletimizin mensupları da bir bütün olarak var olmuştur ve var olmaya devam etmektedir.

İhanet şebekesinin darbe girişimi sonrasında üniversitelerimize toplumumuzun her acıdan doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konusunda büyük görevler düştüğünün farkındayız. Bu konuda Malatya Turgut Özal Üniversitesi üzerine düşen akademik ve bilimsel görevleri her zaman yerine getirecektir. FETÖ ve benzeri terör örgütleri ile yapılanmalarına hiçbir zaman müsaade edilmeyecektir.

15 Temmuz Demokrasi Zaferinin kazanılmasında gözlerini kırpmadan seve seve ülke ve millet için canlarını fedan eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Ülkesini savunma adına, tanka, savaş uçaklarına, helikopterlere, yakın mesafede açılan silahlara karşı göğsünü siper eden ve dünyada böylesine bir tabloyu yaşatan başka bir örneği bulunmayan bu yüce milletimizin bir ferdi olmaktan gurur ve onur duyuyorum.” ifadelerine yer verdi.

İYİ Partili Cem Parlak, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümü dolayısıyla yöneticileri uyararak, merhaba “Bu günü sadece mesaj yayınlamak olarak görmeyin” dedi. 
15 Temmuz’u unutmayacağız diye ifade eden Parlak, “Milletimiz bu kara günü unutmayacaktır ancak bu güne gelene kadar adına ‘cemaat’ denen FETÖ’nün nasıl bu hale geldiğini milletimiz iyi biliyor ama Türkiye’yi yönetenlerin de unutmaması lazım” dedi. 
Malatya’yı yönetenleri de uyaran İYİ Partili Cem Parlak, "Malatya’yı yönetenlerin de dikkatli olması lazım. Sadece bu günde mesaj yayınlamakla olmaz. Belli gruplara farklı davranmanın, belli gruplara tolerans tanımanın ve sadece belli gruplara belediyelerde imkan ve olanak sağlanmanın sonuçları yine kötü olacaktır. Bu günü unutmayacağız ama Malatya’yı yönetenlerin bu günü aklından çıkarmaması lazım. Bu gün ders çıkarılacak bir gündür" şeklinde konuştu. 
15 Temmuz hain darbe girişimini milletimiz önlemiştir diye ifade eden Parlak, “Belediyelerde her türlü ayrımcılık, her türlü taraflılık ve her türlü ayırım çok yanlıştır. O kara günde herkes sokağa çıkmıştır. Malatya’mız canla başla darbe kalkışmasını engellemiştir. Ortada bu örnek varken ve halen farklı davranan yöneticilerimiz varsa milletimiz bu kendini ve milletini bilmeyen yöneticilere büyük ders verecektir” diye konuştu. 

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 3. Yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” dedi. 
Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça gösterdiğini belirten MTB Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, “Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz” ifadelerine yer verdi. 
15 Temmuz’un hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi olduğunu da dile getiren Özcan, “Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi. Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtladı. Devlet içinde illegal örgütlenen FETÖ çetesi ortaya çıkarıldı. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi” dedi. 
FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını kaydeden Özcan, şöyle devam etti: 
“Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, gece saat 00.22’de çıktık dedik ki, “Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür” 365 Oda ve Borsamızla birlikte 81 il ve 160 ilçede eş zamanlı olarak darbeye karşı tepkimizi gösterdik. “Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli İrade Gücümüz, Kardeşliğimiz Geleceğimizdir” dedik.Sonrasında 81 ildeki Odalarımız ve Borsalarımız ilk günden itibaren Demokrasi Nöbetlerinde aktif bir şekilde yer aldı. Ayrıca 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyasına en fazla katkıyı da TOBB, Odalar ve Borsalar sağladı.” 
TOBB, Odalar ve borsa camiası olarak demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarını belirten Özcan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini şiar edinen TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak demokrasiyisavunmaya devam edeceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. 100 sene önce kahraman ecdadımız ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek İstiklal Harbinin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle ve birlikte hareket eden Türk Milleti bir büyük felaketin önüne geçmiş oldu. Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Malatya Baro Başkanı Enver Han, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Han mesajında, “15 Temmuz 2016 tarihinde Şanlı Ordumuz içerisinde sinsice örgütlenmiş olan hain terör örgütünün mensupları vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Milletimizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir. Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede 250 vatandaşımız şehit olurken 2301 vatandaşımız da gazi olmuştur.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz. 15 Temmuz da siyasi görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımız tek yürek, tek yumruk olmuştur. Bu ve buna benzer hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için devletin her kademede gerekli önlemleri alması gerektiği gibi devam eden soruşturma ve kovuşturma aşamasında ki dosyalarında, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hassasiyetle bir an evvel sonuçlandırılması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bu şiardan yola çıkarak milletin iradesi dışında hiçbir güç ülkemizi yönetemeyecektir. Darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadele milletimizin şanlı direnişine verdiği destek asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini 15 Temmuz yıl dönümünde lanetliyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve bu darbe girişimine karşı canı pahasına milletimizin birlik ve beraberliği için göğsünü siper eden vatandaşlarımızın adları tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır” ifadelerine yer verdi.

YouTube Haber arası