casino siteleri

ÜST GEÇİT HEM VATANDAŞA HEM ESNAFA EZİYET

Özel Haber Haber Girişi : 29 Nisan 2015 16:02
ÜST GEÇİT HEM VATANDAŞA HEM ESNAFA EZİYET
Yeni Devlet Hastahanesi ö

Yeni Devlet Hastahanesi önündeki üst geçit hem vatandaşı hem de hastane karşısındaki esnafı mağdur ediyor. Hastane girişinden oldukça uzağa yapılan üst geçide ulaşmak, dik ve sayıca fazla olan merdivenleri çıkmak hasta ve çocuklular için zulme dönüşmüş durumda.  Merdivenlerin yarısında durup dinlenenler her an görülebilmekte. Çoğu zaman arızalı olan asansörler ise sadece engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet vermektedir.

Deprem konutları

 

ESNAF ŞİKÂYETÇİ

Bilindiği üzere şehrimizin en önemli sorunlarından biri yeni alt merkezlerin oluşturulamamasıdır. Yeni Devlet Hastanesinin faaliyete geçmesi, yakın bir zamanda Fizik Tedavi Hastahanesinin yapımına başlanacak olması mevcut bölgenin yeni bir alt merkez haline gelmesi noktasında umut verici olmuş olsa da, hâlihazırda yapılan uygulamalarla vatandaş Çarşı merkezine mahkûm edilmiş, büyük bir özveriyle tamamlanıp hizmete sunulan Trambüs ise o güzergâh için işlevselliğini kaybetmiştir. Ayrca elini taşın altına koyup bu bölgeye yatırım yapan esnaf da karşıya insanların geçmeyi tercih etmemesinden dolayı büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Yetkililere seslenen esnaf, bu bölgenin hareketlenmesi durumunda bir alt merkez haline dönüşebileceğini ifade etmekte ve bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım talep etmektedir.

ÇÖZÜM YAYA ALT GEÇİDİ

Çözüm noktasında görüştüğümüz vatandaş ve bölge halkı; insanların rahatça karşıya geçebilmeleri, Trambüs ve diğer ulaşım araçlarına rahatça ulaşabilmeleri ve alışverişlerini yapabilmeleri için modern şehirlerde olduğu gibi hastane çıkışına bir alt geçit yapılmasının şart olduğunu dile getirmektedir.

YouTube Haber arası