casino siteleri

Üzerinden 804 yıl geçti ama unutulmadı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Ocak 2024 13:44
Üzerinden 804 yıl geçti ama unutulmadı
Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus ölümünün 804. yılında Şifahiye Medresesindeki türbesinin başında dualarla anıldı.Sivas İl
Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus ölümünün 804. yılında Şifahiye Medresesindeki türbesinin başında dualarla anıldı.
Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programına Sivas Valisi Sn. Yılmaz Şimşek, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen programda Sultan 1. İzzeddin Keykavusun kabri başında dualar edildi. Kuran-i kerim okundu.
İzzeddin Keykavus kimdir?
Saltanatı döneminde ülkesini dünyaya ve denizlere açan sahil ve limanlara kavuşturmuş; ticaretin gelişmesini sağlamış, Haçlıların İstanbulu işgaliyle ortaya çıkan durumdan çok iyi istifade ederek; Komnenos Hanedanını, Kilikya Ermeni Krallığını, Eyyûbîler ve Artukluları Selçuklu Devletine tâbi kılmış bir Selçuklu Sultanıdır.
O dönemde Sivası Devletinin başkenti yapmış; Anadoludaki Selçuklu tıp eğitim yeri ve hastanelerinin en büyüklerinden olan Sivas Darüşşifasını yaptırmıştır.
İzzeddin Keykavus son seferini Halep üzerine yapmış, sefer hazırlığı sırasında hastalığa yakalanmıştır. Hastalığı artan Sultan, hekimlerin tavsiyesine uyularak havasının ve suyunun iyi geleceği ümidiyle götürüldüğü Malatya yakınındaki Viranşehirde vefat etmiştir. Naaşı Sivasta inşa ettirdiği darüşşifadaki türbesine defnedilmiştir.