casino siteleri

VALİ TOPRAK, BALIĞA SOFRANIZDA YER AÇIN

Malatya Haber Girişi : 06 Mayıs 2017 00:19
VALİ TOPRAK, BALIĞA SOFRANIZDA YER AÇIN
MALATYA SANAL HABER

Vali Mustafa Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde ve ilimizde faaliyet gösteren Su Ürünleri firması ile Balık Restoranının sponsorluğunda gerçekleştirilen “ Balık Sağlıktır ” temalı etkinliğe katıldı.

Deprem konutları

Battalgazi ilçesi Avni Kiğılı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte Lise öğrencilerine, balık tüketiminin önemine vurgu yapmak için bin 500 ekmek arası alabalık ve meyve suyu dağıtıldı.

Vali Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü v.Tahir Macit, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ve Okul idarecileri sponsorlar tarafından okul bahçesinde mangallarda pişirilen balıkları meyve suyu ile birlikte öğrencilere dağıttı.

Vali Toprak, bu etkinlik için Avni Kiğılı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi özellikle seçildi, beslenmede ailenin en önemli faktörü, en amil elemanı bayanlar, kadınlar oluyor dolayısı ile geleceğin bayanları, kadınları, anneleri olacak genç kızlarımıza, çocuklarımıza balığın getireceği güzellikleri, faydaları görmeleri amacıyla burası seçildi.

Burada öğrencilerimize ekmek arası bin 500 balık sunuldu. Balığın faydalarını anlatmaya gerek yok. Balığın insan sağlığına ciddi katkıları var. Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen balık yetiştirme ve yeme noktasında çok ciddi bir alışkanlık içerisinde değiliz. Bu faaliyetle Türkiye'nin balık yetiştirme kapasitesini daha da arttıralım, kazandıralım istedik.

Malatya’mız 12 bin ton balık üretim kapasitesine sahip. Balıkların bir kısmı kara sularında havuzlarda, bir kısmının da baraj göletlerinde yetiştirilmektedir. 12 bin ton kapasitenin yarısı kullanılabiliyor. Bunu daha yukarılara taşıyabilmemiz için öncelikle tüketimini arttırmalıyız.

Balığın beslenmedeki önemi, kent ekonomisin güçlendirilmesi ve tüketim alışkanlığının kazandırılması anlamında Malatya çok mahir. Bugün burada balık tüketimini bir adım daha ileriye taşımak için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile sponsor firmalarımız çok güzel bir etkinlik düzenlemişler. Kendilerini tebrik ediyorum.

Bizler gerek tanıtım ve gerekse tüketim noktasında insanlarımızı bilinçlendirebilirsek daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamış oluruz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu etkinliğin sloganı olan “Balığa Sofranızda Yer Açın” diyorum” dedi.

YouTube Haber arası

Vali Toprak, etkinlik sonrası okul içerisinde de incelemelerde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle görüştükten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı ve okul idarecilerinden okul hakkında bilgiler aldıktan sonra okuldan ayrıldı.