casino siteleri

Yalçın’ın da Hesabını Verin!

Erol Bulut’un kompakt oyun sistemi ile takım oyununu kısıtlı kadroya rağmen iyi sergileyen Yeni Malatyaspor’un Beşiktaş karşısında sergilediği futbol, tam yerindeyse göz doldurdu. Beşiktaş’ın topla daha çok oynaması istatistiklere yazılsa da pozisyon bulamaması Yeni Malatyaspor’un bir taktik savaşıydı.

Devler liginde tarihi bir zafer elde eden Beşiktaş’ın hem yorgun bir şekilde Malatya deplasmanına gelmesi hem de ligde beklentileri karşılayamaması Malatyaspor’a avantaj sağladı. Tosic'in sakatlığı, Pepe'nin de maç öncesi sakatlanması ev sahibi ekibin ekmeğine bal sürdü. Mücadele boyunca 4-5 pozisyon bularak galibiyeti elinden kaçıran Y.Malatyaspor, rakiplerine de gözdağı vermiş oldu. Maç öncesinde “Size 1 puan versek razı olur musunuz” deseler, inanın hiç düşünmeden kabul ederdik. Ama oynanan futbolla 3 puanı kaçırdığımız için oldukça üzüldük.

TRT'de futbol yorumculuğu yaptığını sanan Kaya Çilingiroğlu’nun attığı tweet, Malatyaspor’u oldukça küçümser gözle baktığını gösterdi. Ne yani; ‘Ülkenin en iyi takımlarından birisiyle oynuyorsunuz ve Real Madrid ile Barcelona gibi hücum oyunu mu bekliyorsunuz?” Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile oynayan her Anadolu takımının aklında geçen ilk düşünce, 1 puandır. Bu düşünceye rağmen Beşiktaş karşısında daha çok pozisyon bularak galibiyeti elinden kaçıran Evkur Yeni Malatyaspor’a böyle acımasız bir tweet atmak, bana göre çok yanlıştı.

O kadar yanlış işlere rağmen kamuoyunu aydınlatmak için hiçbir açıklama yapmayan Adil Gevrek'in de birdenbire böyle sert açıklamasını görmek, beni hayrete düşürdü. Yalçın Ayhan'nın neden kadro dışı kaldığını açıklamıyorsun da Çilingiroğlu'nun bu tweet'ine neden ivedilikle cevap veriyorsun? Tamam, onun yaptığı açıklama yanlış senin de haklı olarak cevap vermen doğru. Ama bilmek ve görmek o kadar çok isteğimiz şey var ki bunları neden yapmıyorsun!

Burası 2.Lig değil.Orada oynarken bile ödenmeyen primler, futbolcular tarafından hep protesto ile karşılandı. Kaldı ki burası da Süper Lig. Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa, sonuna kadar haksızsın. Dünya genelinde futbola bu kadar paralar verilmesine hep karşıyım. Ama yapılan anlaşmalar ve verilen sözler ortada varsa bunu da yapmakla mükellefsin. Yalçın’nın da hem kendi hem de takım arkadaşlarının bir kaptan olarak hakkını savunması kadar doğal bir şey olamaz. Takımın bel kemiği olan bir ismi kadro dışı bırakmak, fayda değil zarar sağlar. Elbette kulübün menfaatleri her şeyden önde gelir ama kadron kısıtlı ve 1-2 üst düzey oyuncun varsa elindekinin kıymetini de bilmek gerekir.