casino siteleri

Yerel Basın Susturulamaz!

Özel Haber Haber Girişi : 14 Ekim 2021 10:31
Yerel Basın Susturulamaz!

Otuz yıllık yerel gazete okuyucusu olan ve işyerinde  30 yıldır kesintisiz yerel gazete bulunduran Esnaf  Ali Yiğit son günlerde yerel basının düşen ilan reklam gelirleri ve  artan maliyetler karşısında zor günler geçirdiği ve son olarak Vergi Usul Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişikle bazı resmi ilanların artık resmi gazetelerde yayınlanması anlamına gelecek olan, değişikliğin yasalaşması halinde yerel basının neredeyse kapanma noktasına geleceğini söyleyerek; 14 Ekim 2021 Perşembe tarihli  Milletvekilleri Göreve ''YEREL BASIN SUSTURULAMAZ''  manşetli gazete haberini işyerinin camına asarak  bir nebzede olsa ''Yerel Basına Destek'' olduğunu açıkladı..

Deprem konutları

 

 

Bu gün birçok vatandaşımız her sabah yaşadığı şehrindeki  meydana gelen olayları yerel basından takip etmektedir..Ha keza gerek siyasi partiler gerekse  Belediyeler,STK lar olsun yapılan hizmetleri  yerel basın yoluyla vatandaşa duyurmaktalar..

Hal böyle olmasına rağmen ''Yerel Basın''ın sorunları gündeme gelmediği gibi gittikçe artan sorunlarla karşı karşıya gelmekteler..

Yerelde gazete çıkartmanın zorluğunu da dile getiren Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü..

Aslında çok zordur gazete çıkartmak..Zoru başarmanın bilinmesiyle çıkılan yolda zoru başarmaktır yerelde gazete çıkartmak.

Haber toplamak, dağıtım yapmak, okunur olmak, sürekliliği devam ettirebilmek, fedakarlık yapmak, işte bütün bu sıkıntıları göze alarak yola çıkmaktır gazetecilik..

 

 

Hayata tutunmakla eş anlamlıdır yayın hayatını sürdürmek..

Çekilen sıkıntılara ve gösterilen fedakarlıklara göğüs germektir gazete çıkartmak..

Bir taraftan mutluluktur gazete çıkartmak.. Yaptığınız bir haberle şehrinize veya ilçenize gelen bir yatırım sizleri ziyadesiyle memnun eder..

Uyarıcı olmaktır gazete çıkartmanın diğer bir adı..

Şehrinizde veya ülkenizde giden yanlış işlere dur demektir.

Söz uçar yazı kalır diyerek, tarihe tanıklık etmektir gazete çıkartmak..

Ufkunuz şehrin yöneticilerine yön verebilmeli, eleştirileriniz Hakka Hakikate dayanmalı..

Bildiğiniz doğruları korkmadan cesaretle okuyucuyla buluşturmaktır gazete çıkartmak..

 

Haber yaparsam şunlar, bunlar, onlar ne der kaygısı taşımadan vatandaşı doğru haberle buluşturan yerel basının sorun ve sıkıntılarının çözülmesi hatta destek olunması gerekir..

Öncelikle her şehrin milletvekili konuyu gündemlerine almaları ve takibini yapmaları gerektiğini söyleyen Yiğit sözlerini şöyle tamamladı..

Vatandaşlara ve esnafa seslenerek; var olan sorun ve sıkıntıların gündeme gelmesinde yerel basından destek isteyen,  sorunlarının gündeme gelmesi için gazetecileri sorun mahalline çağıran vatandaşlarımızdan isteğimiz yerel gazete alarak da destek vermeleridir..

Bu gün yerel basın zor durumda iken bizler sahip çıkmaz isek yarın  şehrinizde yapılan yalnış işleri de duyamazsınız..

YouTube Haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.