casino siteleri

Yılda 13 bin çocuğa eğitim verilen park, hem öğretiyor hem eğlendiriyor

Eğitim Haber Girişi : 22 Kasım 2023 12:08
Yılda 13 bin çocuğa eğitim verilen park, hem öğretiyor hem eğlendiriyor
Sivas´ta hayata geçirilen Çocuk Eğitim Parkı sayesinde çocuklar hem eğleniyor hem de küçük yaşta trafik kurallarını öğreniyorlar.Si
Sivas´ta hayata geçirilen Çocuk Eğitim Parkı sayesinde çocuklar hem eğleniyor hem de küçük yaşta trafik kurallarını öğreniyorlar.
Sivas Eğriköprü Mahallesinde açılan Çocuk Eğitim Parkı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği, İl Özel İdaresinin katkılarıyla çocuk yaşlarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirildi. 4-12 yaş grubundaki çocuklara trafik kurallarının uygulamalı ve teorik olarak gösterildiği 9 bin metrekare alana kurulu bu parktan yılda 13 bin çocuk faydalanıyor. Eğitimlerde çocuklara, akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgiler veriliyor. Yaya geçidi, trafik levhaları ve tünel gibi unsurların yer aldığı eğitim parkında çocuklara ilk yardım eğitimleri de maket üzerinde uygulamalı olarak gösteriliyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek´te bu parka giderek çocuklarla yakından ilgilendi, yetkililerden bilgi aldı.