casino siteleri

Yıldırım, Malatya deprem bölgesinde en az desteği ve katkıyı alan ildir”

Siyaset Haber Girişi : 27 Şubat 2024 19:57
Yıldırım, Malatya deprem bölgesinde en az desteği ve katkıyı alan ildir”
Yıldırım, “Malatya deprem bölgesinde en az desteği ve katkıyı alan ildir”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “‘Depremin yaralarını sarmak için merkezi hükümetin desteği şart’ diyen AK Partililer, 1 yıldır neden çarşı projelerini hazırlayıp Malatyalılara sunamıyor? Daha Malatya’da enkazı kaldıramadılar. Madem merkezi hükümet şartsa, neden 1 yılda Malatya’da ancak 5 bin 140 konutun kurasını çekebildiniz.  Hani nerede merkezi hükümetin desteği? Malatya deprem bölgesinde en az desteği ve katkıyı alan ildir.” dedi.

Deprem konutları

 

 

Konteynerlerde hizmet veren esnafları ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatyalı hemşehrilerim sandığa giderken Cumhurbaşkanlığı için değil, belediye başkanlığı için. Belediye Meclis üyeleri için oy kullanacak. Şu anda Yeniden Refah Partisi dışında projelerini kamuoyu ile paylaşan parti yoktur. Sayın Veli Ağbaba, ‘Sosyal yardımları 5 katına çıkartacağız’ diyor.  Biz ise, ‘Milletimizi sosyal yardımlardan kurtaracağız.’ diyoruz. AK Parti’nin tek rakibi Yeniden Refah Partisi’dir. Milletimiz Malatya’nın hayrına bir değişim yapmalı. AK Parti yoruldu, artık değişmeleri gerekiyor.” İfadelerini kaydetti.

 

 

Esnaflar, Bilal Yıldırım’a yoğun destek verdiler.

 

YouTube Haber arası

Bilal Yıldırım, şunları söyledi, “AK Partililer, ‘Depremin yaralarını sarmak için merkezi hükümetin desteği şart’ diyorlar.  Malatyalılar; 20 yıldır merkezi hükümet olan AK Parti’yi destekliyor, ama 20 yılda geldiği nokta bir enkaz şehir. Depremin üzerinden 1 yıl geçti, Malatyalılar halen çile çekiyor, soğukta halen üşüyor, Malatya halen enkaz şehir halinde.  ‘Depremin yaralarını sarmak için merkezi hükümetin desteği şart’ diyen AK Partililer, 1 yıldır neden çarşı projelerini hazırlayıp Malatyalılara sunamıyor? Daha Malatya’da enkazı kaldıramadılar. Madem merkezi hükümet şartsa, neden 1 yılda Malatya’da ancak yapılacak konutların yüzde 7’si olan 5 bin 140 konutun kurasını çekebildiniz.  Hani nerede merkezi hükümetin desteği? Malatya deprem bölgesinde en az desteği ve katkıyı alan ildir.  Biz konteynerleri gezerken, sokakta esnafımızla konuşurken, evini kaybeden hemşehrilerimizle dertleşirken merkezi hükümeti hiç göremedik. ‘Depremin yaralarını sarmak için merkezi hükümetin desteği şart’ diyenlere sormak istiyorum; CİMER’e en fazla sorun ve şikayet bildiren iller arasında birinci olan Malatya’nın bu tablosu sizi hiç mi utandırmıyor?”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.