casino siteleri

Yumurta fiyatlarındaki önlenemez yükseliş devam ediyor

Ekonomi Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2020 17:03 Haber Girişi : 26 Ekim 2020 17:04
Yumurta fiyatlarındaki önlenemez yükseliş devam ediyor
Malatya’da yumurta fiyatlarında artış.

Malatya’da yumurta fiyatlarına son bir ayda yüzde 30-60 arasında zam geldiği öğrenilirken, kentte yumurtanın market ve şarküteriler deki koli fiyatı ise 19-25 TL arasında değişiyor. Yumurta fiyatlarının yükselmesine, girdi fiyatlarının yükselmesinin yanı sıra ihracatın da artması gösteriliyor.  

Deprem konutları

 


Malatya Küçük Meyve ve Sebze Pazarında yumurta satıcısı olan Esnaf Ahmet Aydın, “Türkiye'mizde yumurta sektöründe ihracat nedeniyle fiyatlar yükseldi. Fiyat pahalı ama vatandaşlarımız gelip alıyorlar. Evlerde genelde sabah kahvaltısında ihtiyaç olduğu için yumurtaya talep var. Yumurtanın 30 adetlik kolisi 12-13 TL arasında satıyorduk. Ama şimdi zamdan sonra Yumurtanın kolisini 20-25 TL arasında satıyoruz” dedi. Aydın, döviz yükselince yumurta girdilerinin de artmasından bunun yumurta fiyatına yansıtıldığını da kaydetti.

 


Yumurtaya son günlerde sürekli zaman geldiğini ifade eden vatandaş Süleyman Gül de,   “Son bir haftadır devamlı yumurtaya zam geliyor. İhracat tan dolayı zam geldiğini söylüyorlar. Yumurtanın kolisi 25 TL ve 19 TL arasında satılıyor “şeklinde konuştu.

 

YouTube Haber arası


  Bu arada,  yumurta fiyatlarının marketlerde daha yüksek olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.