casino siteleri

Yüzlerce çivinin telle buluşmasıyla ortaya çıkan eserler camilerde yer almayı bekliyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Mart 2024 11:05
Yüzlerce çivinin telle buluşmasıyla ortaya çıkan eserler camilerde yer almayı bekliyor
Sivasta yaşayan ve bir yılı aşkın süredir filografi ile uğraşan Osman Polat, yaptığı tabloların camilerde yer almasını istiyor.Sivasta yaşayan Osman Pol
Sivasta yaşayan ve bir yılı aşkın süredir filografi ile uğraşan Osman Polat, yaptığı tabloların camilerde yer almasını istiyor.
Sivasta yaşayan Osman Polat, yaklaşık iki yıl önce filografi sanatı ile tanıştı. Tahta üzerine çivi çakarak bakır tel ile süsleyen Polat, zaman içerisinde birçok eser ortaya çıkarttı. Dini motifleri çeşitli şekillerde işleyerek sanata dönüştüren Osman Polat, yaptığı tabloların camilerde yer almasını hedefliyor.

Filografi, zamanla kendine aşık etti
Osman Polat, Filografi sanatına 1,5 yıl önce başladım. Vakit geçirmek için başlamıştım, zamanla kendine aşık etti. Bu aynı bir kuzunun annesinden ayrılmaması gibi bir şey oldu benim için. Yaptığımız tablolarla camilerimizi güzelleştirmek istedik dedi.

Ücret talep etmiyoruz
Yaptığı tablolarda birçok farklı deseni işleyen Polat, Yaptığımız bazı tablolar camilerde yer almaya başladı. Bizi arayanlar, isteyenler oluyor. Gidip bakıyoruz ve montajını yapıyoruz. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Camilerde genelde Allâh, Muhammed, lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah yazılı tabloları asıyoruz. Bu sanatı da tüm Türkiyeye duyurmaya çalışıyoruz. Ebatı 40x40 bir tablonun yapımı 2 günümüzü alıyor. Büyük tablolar olduğu zaman 1 ay kadar da sürebiliyor ifadelerine yer verdi.