casino siteleri

Abdullah Avcı 'nın İpliği

Spor Haber Girişi : 05 Ekim 2018 23:04
Abdullah Avcı 'nın İpliği
Bu Sabah Gazetesi'nde Fat

Türkiye’de bazı şeylerin suyunu çıkarmada üstümüze yok!

Deprem konutları

Yeni Malatyaspor ne zaman Başakşehir ile maç yapsa aynı muhabbet yerelden başlıyor ulusal basına kadar usta- çırak hikâyesi üzerinden gidiyor.

Sanki Abdullah Avcı ile Erol Bulut’un maçlarıymış gibi bir ortam oluşuyor.

Evet, iki takımda da savunma güvenliği ön planda.

İki takımda da pas oyunu ve ikili mücadele kazanma oranı yüksek.

Benzer yönlerimiz var ama tıpa tıp aynı değiliz.

Erol hoca, artık Süper Lig rüştünü ispatladı. Abdullah Avcı ile kıyaslanacak ya da tüm karizmasını, teknik adamlık becerisini ondan almışçasına değer görecek biri değil.

1 – 1 sonuçlanan Başakşehir – Yeni Malatyaspor maçına böyle bakarsak, daha doğru analizlerde bulunmuş oluruz.

Başakşehir sahip olduğu kadro değeriyle Yeni Malatyaspor’un 3 katı bir maliyete ve kaliteye sahip. O takıma karşı Erol hoca oynatabileceği en iyi sistemle ve en doğru isimlerle sahaya çıktı, futbolcular da gerekeni yaptı.

Rakipten çok ikili mücadele kazanmak, 2 pozisyon dışında savunmada hata yapmamak, ilk yarı başa baş oynamak Yeni Malatyaspor adına kazanımlardı. Bazı mevkiler oturmasa da takım uyumunda hala sıkıntılar yaşansa da Yeni Malatyaspor istediğini aldı.

Khalid’in gol orucuna böyle bir maçta son vermesi beni çok mutlu etti. Umarız arkası gelir, seriye bağlar.

ABDULLAH AVCI’NIN İPLİĞİ...

“İpliği pazara çıkmak” sözü tam da geçen pazartesi için kullanılması gereken bir deyim. Son derece şık giyen, kavramsal futbol tabirleriyle daima futbolda yeni çığırlar açmışçasına hareket eden, Fatih Terim, Şenol Güneş olmadan olmuşçasına davranan Abdullah Avcı’nın karizmasını Adem Büyük çizdi.

Hem de kem küm etmeden, kıvırmadan, korkmadan net bir şekilde.

Abdullah Avcı belli ki her isteğinin karşılandığı Başakşehir’de kupa kaldıramayınca stres yapmış. Yapmış ki Adem’in sırtına vurmuş. Anadolu takımlarını, oyuncularını, camialarını bu kadar hakir ve küçük görmek büyük olduğunu düşünen kulüplerin sık başvurduğu bir yöntem.

Malatyaspor kaptanı her zaman Malatya’yı temsil eder. Ona yapılan saldırı camiaya yapılmış sayılır.

Abdullah Avcı’ya yaptığı hareket de açıklama da yakışmamıştır.

Keşke her oyuncu Adem gibi dik olsa ve futbolun kozmik odalarını paylaşsa!

 

 

YEŞİLYURT’A TEBRİK, PÜTÜRGE’YE YAZIK!

BAL’da 4 yıldır savunduğum ilkelerin ilk defa adam akıllı uygulanmaya başladığı Yeşilyurt Belediyespor’da işlerin yolunda gitmesini görmek beni mutlu ediyor. Demek ki doğru hoca seçilince taşlar yerine oturuyormuş. 2 galibiyet sezon başlangıcı için çok önemli. Ama deplasmanda bu hafta oynayacakları maç onların da gerçek gücünü ortaya çıkaracak. Onun için sadece 2 maç kazandıklarını akıllarından çıkarmasınlar.

Pütürge Belediyespor’da Nihat Bayındır’dan erken veda haberi geldi.

Çok yazık.

Umarım Pütürge takımı ligde kalır ve üst sıraları zorlar. Pütürge’nin bu kadrosuyla şampiyonluk yarışında olamayacağını herkes biliyor. Nihat hoca kalsaydı hem daha istikrarlı bir sezon yaşarlardı hem de yönetim başarı ya da başarısızlığı fatura edecek biri bulurdu. Nihat Bayındır ile yolları ayırmak şimdi yönetimi topun ağzına koydu.

Velev ki 2 haftalık mağlubiyet Nihat hocanın hatası, peki ya bundan sonra alınacak olası kötü sonuçlar kime yazılacak?

İsmet Karaman takımın yeni hocası olmuş. Ona canı gönülden başarılar diliyorum. Yönetimi ve kadroyu geçen seneden iyi tanıyan biri. Umarım beklenen çıkışı onunla yaparlar. Bu ligde çok takım kaybettik, Pütürge’ye de destek olmaktan başka çaremiz yok.

Bekleyelim, görelim...

YouTube Haber arası

BUSABAH GAZETESİ