casino siteleri

Adıyaman´daki GES sorunu Tancan´a iletildi

Ekonomi Haber Girişi : 11 Nisan 2022 10:08
Adıyaman´daki GES sorunu Tancan´a iletildi
Güneydoğu Enerji Araştırmarı Derneği (GEADER) Genel Başkanı Ömer Çelebi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adıyaman Temsilcisi Mustafa Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan´la Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Heyet, Adıyaman´da yaşanan ve uzun süredir gündemde olan Güneş Enerji Santrali kapasite sorunu ile ilgili hazırladığı raporu Bakan Yardımcısı Tancan´a verdi. Raporda, özellikle tekstil ve gıda sektöründe önemli büyüme kaydeden Adıyaman´da, enerji girdi maliyetinin sürdürülebilir olması için GES´lerin önündeki engelin kalkması gerektiğine işaret edildi. Güneşlenme süresi ve ışınım yönünden Türkiye ortalamasının üstünde olan Adıyaman´da kapasite sorununun çözülmesiyle enerji maliyetlerinde ciddi iyileşme yaşanacağını kaydederek Çelebi ve Öztürk ilgilerinden ötürü Tancan´a teşekkür etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ise, Adıyaman´daki bu özel durum için yakından ilgileneceğini ve mümkün olan en kısa sürede GES´lerin önündeki engeli kaldıracaklarını söyledi.